Jongetje (4) sterft in bosbrand Portugal terwijl ouders op huwelijksreis zijn op Kaapverdië

Foto: EPA

Minstens 62 doden. Dat is de voorlopige, trieste balans van de hevige bosbrand in het Portugese Pedrógão Grande. Een van die slachtoffers is Rodrigo Rosario, zo bevestigt zijn grootmoeder in de lokale media. Het vierjarig jongetje kwam samen met zijn oom om het leven. Zijn ouders waren op huwelijksreis op Kaapverdië.

LEES OOK. Belgische Catherine en Lynnis verhuren vakantiehuisjes in Portugal en zijn alles kwijt: “Het dorp was volledig omgeven door vlammen”

Hun lichamen werden gevonden in de buurt van de wagen van de oom, niet ver van de plaats waar de brand uitbrak in Pedrógão Grande. De oom, de 37-jarige Sidel Belchior, werd gevonden in de wagen, kleine Rodrigo was eerst als vermist opgegeven. “Maar de hulpdiensten hebben me net verteld dat ook Rodrigo het niet gehaald heeft”, verklaarde zijn oma in tranen op de Portugese televisie. “Mijn kleinzoon is dood.”

Rodrigo en zijn ouders wonen in Lissabon, maar het kleine jongetje werd tijdelijk opgevangen door zijn oom omdat mama en papa op huwelijksreis waren op Kaapverdië. Beide ouders werden intussen ingelicht over de tragedie.

De ordediensten hebben officieel nog geen enkele identiteit van slachtoffers vrijgegeven. Al wordt er wel gevreesd dat er onder de 62 doden nog minstens drie kinderen (tussen de drie en de zes jaar) onder de dodelijke slachtoffers zijn. Een van hen zou een driejarig meisje zijn.

Opgesloten in wagen

Minstens achttien van de slachtoffers kwamen om het leven nadat ze door de vlammen opgesloten raakten in hun wagens. Van de 59 gewonden verkeren er vier in kritieke toestand. Ook vier brandweermannen raakten gewond.

De Portugese premier verwees naar de bosbrand als “de grootste tragedie die we in jaren meegemaakt hebben”.

Door mtm