Betrapt: koppel zoekt rustig plekje om te vrijen, maar koos het verkeerde plezierjacht uit

De jachthaven is goed omheind en aan de poorten staan metalen pinnetjes op de muur of het hek. Bordjes geven aan dat er camerabewaking is. Foto: jdv

Deinze -

Een politiepatrouille heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een koppel gevat dat op een bootje was geklommen om er ongestoord te vrijen. De booteigenaar, die er lag te slapen, dacht dat het om inbrekers ging.

Jan Labeeuw lag met zijn plezierbootje Jamajosa aangemeerd in de afgesloten jachthaven van de Deinse Yacht Club op de Brielmeersen. “Ik lag vrijdag samen met mijn partner op de boot te slapen om in het weekend vaartochten te maken op de Leie. Omstreeks 1.30 uur hoorde ik eigenaardige geluiden. In het donker zag ik twee schimmen die op mijn jacht waren geklommen. Ik sloeg alarm en belde de politie, want normaal was dat niet. De jachthaven en het clubhuis van de Deinse Yacht Club zijn namelijk volledig afgesloten met een hoge omheining. Daarenboven hangen er verschillende camera’s, zodat we zeker konden zien wie op het afgesloten terrein rondliep. Een patrouille van de politie die bij toeval voorbijkwam, kon een volwassen man en vrouw vatten. Ze waren niet op pad om in te breken, maar zochten een plekje om ongestoord de liefde te bedrijven.”

Over omheining geklommen?

Wellicht zijn de twee over de omheining van de jachthaven geklommen. Aan de poorten staan metalen pinnetjes op de muur of het hek. Zelfs aan de slipway is een zwaar metalen hek bevestigd, waardoor boten het water kunnen verlaten en op het droge worden getrokken met een code. Op de toegangspoorten hangen bordjes die op camerabewaking wijzen.

Vijf extra camera’s

“De camerabeelden zullen alvast worden bekeken”, zegt Luc Pattyn, secretaris van de Deinse Yacht Club. “Die zijn in handen van havenmeester Patrick Dryoels. Zaterdag hebben we samen met voorzitter Rik Van Landegem over bijkomende camerabewaking gepraat. Zeker omdat we er nog altijd niet uit zijn hoe ze binnen de afsluiting terecht zijn gekomen. We hebben direct beslist om dit jaar nog vijf bijkomende camera’s te plaatsen, zodat alle plezierboten die hier aanmeren, bewaakt zijn. Verder gaan we ook een camera plaatsen die de golfslag van sommige pleziervaarders zal opmeten. Als er te hard gevaren wordt, botsen aangemeerde boten soms tegen elkaar, met alle gevolgen vandien.”

Door jdv