Zoekactie na vondst verdachte geschriften heeft niets uitzonderlijks opgeleverd

Bron © eigen berichtgeving

(archiefbeeld) Foto: Photo News

Zaventem -

Er werden zondagavond rond 19.45 uur verdachte geschriften gevonden op een muur in een herentoilet van Brussels Airport. De politie nam meteen het zekere voor het onzekere, stelde een veiligheidszone in en trommelde extra politiemensen en militairen op om het gebouw te doorzoeken. Die zoekactie leverde uiteindelijk geen explosieven of andere verdachte stoffen op. De veiligheidsmaatregelen zijn inmiddels opgeheven.

Op de muur stond onder meer “Allahu akbar” geschreven, samen met de melding dat er om 20.30 uur “iets” zou ontploffen aan de bushaltes aan de luchthaven. “Er werd onmiddellijk een veiligheidsperimeter ingesteld”, zegt Sara Frederix van de federale politie. “Er werden extra agenten en militairen opgetrommeld om een sweeping te doen van de omgeving.”

Voorlopig is er geen enkele indicatie voor gevaar aangetroffen. Voorlopig wijst alles op een flauwe grappenmaker. Er wordt echter geen enkel risico genomen: enkele agenten in rust werden opgevorderd en ook komende nacht zal er nog extra beveiliging zijn op de luchthaven.

De auteur van de geschriften riskeert rechtsvervolging, er werd een proces-verbaal opgesteld.

De luchthaven werd niet ontruimd, ook de vluchten vertrokken zoals gepland. Er heerst ook geen paniek in de luchthaven.

Veiligheidsmaatregelen opgeheven

De zoekactie die zondagavond heeft plaatsgevonden, heeft helemaal niets verdachts opgeleverd. Dat meldt de federale politie. De veiligheidsmaatregelen werden in de loop van de nacht dan ook opgeheven. Er wordt dan ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat de dreigboodschap afkomstig was van een flauwe grappenmaker of van iemand met psychologische problemen. Het onderzoek naar de verantwoordelijke voor de dreigboodschap loopt.

Door mtm, rdb, phu