Werken aan de Brusselse ring gestart: extra lang aanschuiven de komende weken

Bron © Belga, eigen verslaggeving

Foto: Photo News

Brussel -

Op de Brusselse ring zijn maandag onderhoudswerken begonnen ter hoogte van Wezembeek-Oppem en Tervuren in beide rijrichtingen. Daardoor moeten automobilisten de komende weken rekening houden met langere files.

Maandagochtend was het alvast extra aanschuiven op een aantal plaatsen.

Er wordt tot en met 31 juli werken uitgevoerd op de Brusselse binnen- en buitenring. De werken aan de buitenring zullen plaatsvinden tot en met 8 juli. In de nacht van 8 op 9 juli wordt de werfzone verplaatst van de buiten- naar de binnenring. Tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe moet het verkeer over twee versmalde rijstroken in plaats van de huidige drie rijstroken in beide richtingen. De opritten Wezenbeek-Oppem en Tervuren worden afgesloten.

Werken aan de Brusselse ring gestart: extra lang aanschuiven de komende weken
Foto: Wegen en Verkeer

Bovendien gelden rond de werken snelheidsbeperkingen: richting de werken wordt de snelheid teruggebracht naar 90 km/uur om verderop nog te dalen naar 70 km/uur. In de effectieve zone van de werken mag er niet harder worden gereden dan 50 km/uur.

Werken aan de Brusselse ring gestart: extra lang aanschuiven de komende weken
Foto: AWV

De impact op de ochtendspits lijkt, deze eerste dag, mee te vallen. De files zijn iets langer, maar het zijn geen uitzonderlijke taferelen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het is moeilijk te zeggen hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen. Bij werken treedt er de eerste dagen een gewennigseffect op, waardoor er extra drukte kan ontstaan. Daarna zal het minder erg worden, klinkt het.

De avondspits zal verder “goed in het oog worden gehouden”, maar er wordt rekening gehouden met een ergere file dan normaal. Tijdens de avondspits kan de drukte op uitgaande snelwegen naar Vlaanderen, zoals de E19 en E40, beïnvloed worden door de werken. Reizigers van en naar de luchthaven van Zaventem moeten ook rekening houden met een extra lange rit, aldus het Agentschap Wegen en Verkeer.

Door rrln