Met deze geniale truc loopt je shampoo nooit meer uit in je bagage

Foto: Shutterstock

Het zal je maar overkomen: je neemt je shampoo en douchegel mee op reis, maar als je aankomt zijn ze helemaal uitgelopen. Dankzij de hack van een pientere Amerikaanse mama maakt dat scenario voortaan geen schijn van kans meer...

Een jongedame die zichzelf op Twitter JaidanAnimations noemt, heeft getoond hoe haar mama vloeistoffen meeneemt in haar reiskoffer om lekken te voorkomen. Het trucje is vrij simpel: draai de dop van je tube douchegel of shampoo, leg er een beetje vershoudfolie over en plaats de dop er weer op. Indien de dop tijdens het reizen losraakt, zal het vloeibare product dankzij de transparante barrière niet uitlopen over je kleren.

“Ik weet niet of dit een algemene wijsheid is, maar mijn moeder toonde me deze hack om lekkages in de valiezen te voorkomen. Dus ik tweet dit om jullie te helpen”, schreef ze bij een foto van twee flessen met vershoudfolie onder de dop. Haar bericht verzamelde al meer dan tienduizend likes en werd al bijna drieduizend keer gedeeld. Veel andere twitteraars zijn haar dankbaar voor de praktische tip.

Door vwh