Geen huwelijk, maar wat dan wel? Dit kan er gebeuren in de seizoensfinale van 'Thuis'

Bron © Eigen berichtgeving

Foto: Samengesteld combobeeld

Het zijn hoogdagen voor de liefhebbers van de Vlaamse soaps. Zowel ‘Thuis’ als ‘Familie’ gaan in een eindsprint naar de apotheose van dit seizoen. Hoog tijd om televisiekijkend Vlaanderen onder te dompelen in de wereld van onze Vlaamse series, die dagelijks miljoenen kijkers in de ban houden. Deze keer: vijf mogelijke scenario’s voor de seizoensfinale van Thuis die ons alvast doen trappelen om te weten wat er echt zal gebeuren.

Al een tijd doet een hardnekkig gerucht de ronde: zowel Thuis als Familie kozen voor een huwelijk als seizoensfinales. Maar dat blijkt niet waar te zijn, zo vertellen de producenten van beide Vlaamse soaps. De allerlaatste aflevering van het 22ste seizoen van Thuis zal niet draaien rond de trouw van Tom en Judith, want die bewaren ze voor in oktober. Maar waarover gaat het dan wel? Deze vijf scenario’s zouden wel eens werkelijkheid kunnen worden bij de apotheose op 23 juni om 20.10 uur.

SCENARIO 1: Gaat Marianne/Ann door het lint?

50.000 euro. Met zoveel geld betaalde Marianne Mayra om, op voorwaarde dat Ann de kleine Sandrine bij zich zou mogen houden. Maar heel wat fans zijn het erover eens: Mayra gaat zich niet aan haar woord houden. Op het einde van het negentiende seizoen, kregen we al eens te zien dat de zwangere Mayra en Marianne slaags raakten. Doen ze die succesformule van weleer nog eens over en is Marianne woest als ze het dubbelspel ontdekt? Of komt Ann te weten wat ze aan het bekokstoven zijn en gaat zij helemaal door het lint? Of erger nog: wil Mayra Sandrine iets aandoen, omdat ze haar niet meer voor zichzelf kan houden?

Geen huwelijk, maar wat dan wel? Dit kan er gebeuren in de seizoensfinale van 'Thuis'
Foto: één

SCENARIO 2: Is Eddy weer op vrije(rs) voeten om Nancy voor zich te winnen?

Eddy is terug op vrije voeten en trekt ten strijde om zijn droom opnieuw waar te kunnen maken: zijn gezin terugwinnen. Maar “zijn Nancy” heeft haar hart verloren aan Dieter en die gaat haar niet zomaar laten gaan. Als we de passie tussen Eddy en Nancy goed inschatten, eindigt de allerlaatste aflevering van dit seizoen toch tussen de lakens. Met de nodige vonken tot gevolg!?

Geen huwelijk, maar wat dan wel? Dit kan er gebeuren in de seizoensfinale van 'Thuis'
Foto: één

SCENARIO 3: Is Lowie gebuisd na amper 5 uur studeren per dag?

Enkele jeugdige fans reageerden al verontwaardigd. Hoe kan het nu dat Lowieke amper 5 uur moet studeren voor zijn examens? “Dat is toch niet realistisch, hoor”, klonk het uit de mond van menig blokkend student. Maar Lowie heeft ook heel weinig tijd, want hij moet steeds zorgen voor zijn vader. Zelfs met Bob als zijn persoonlijke blokcoach is het nog maar de vraag of hij zijn examens tot een goed eind zal brengen. Want de gevolgen van zulke slechte resultaten zouden wel eens ingrijpend kunnen zijn... Stopt hij er dan toch mee? Want hoe reageert Lowie wanneer zijn studies en dromen in het water vallen?

Geen huwelijk, maar wat dan wel? Dit kan er gebeuren in de seizoensfinale van 'Thuis'
Foto: één

SCENARIO 4: Liefde wordt haat

En dan is er nog het prille geluk van Karin en Steven, de twee die samen op wolkjes liepen nadat ze als oude geliefden elkaar hadden teruggevonden. Dat kan niet blijven duren. De seizoensfinales van ‘Thuis’ zijn immers gekend om hun tragiek en drama, niet om hun schattige liefdesverhalen. Hij weet nu dat Kobe zijn zoon is en dat Karin dat altijd voor hem verzwegen heeft. Wil hij haar nooit meer zien? Hoe reageert hij tegen Kobe? Betekent dit het einde van Karins geluk?

Geen huwelijk, maar wat dan wel? Dit kan er gebeuren in de seizoensfinale van 'Thuis'
Foto: één

SCENARIO 5: De clash der iconische personages: over en uit tussen Waldek en Frank?

Hoe loopt het af voor Waldek, nu we hem gewond aan de kant van de straat zagen liggen. Wie krijgt er hem het eerst te pakken, want veel vrienden lijkt hij in ‘Thuis’ niet meer te hebben. Wil Simonneke hem uit haar leven? Of hebben Rosa en Angèle na hun telefoongesprek over Waldek besloten om het heft in eigen handen te nemen? Wij stemmen op Frank Bomans en een clash tussen de iconische personages. De strijd kwam al tot een hoogtepunt toen Waldek de klacht neerlegde tegen Frank. Maar hoe gaat die reageren? Het lijkt wel of één van de twee het onderspit zal moeten delven.

Is het hek van de dam voor Frank en gaat hij in de aanval? Misschien saboteert hij wel een klus van de Kabouters om hen onbekwaam te laten lijken, waarin Waldek onder de brokstukken terechtkomt en dit seizoen het traditionele dramatische einde kent… Of wordt dit seizoen het einde voor één van de oudste personages uit de soap, wanneer die een toevlucht neemt tot een wanhoopsdaad!?

En dan is er nog Julia…

Voorbije vrijdag kregen we eigenlijk al een seizoensfinale avant la lettre te zien. Dat Luc en Julia in één kamer zetten, geen strak plan is, dat hadden we hen op voorhand al wel kunnen vertellen. Ze was zo agressief, bijna onhoudbaar, helemaal doorgeslagen. Dat kokend water in de buurt hebben een slecht idee was, daar zijn we van overtuigd. Heeft ze daar genoeg mee? Of trekt oncontroleerbare Julia ook richting Waldek om hem te straffen “voor elke keer dat zij gekwetst is”…

OPROEP. Zelf nog een spannende theorie over hoe de seizoensfinale gaat eindigen? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be

Ook benieuwd? Komende vrijdag om 20.10 uur is het zover op één.

Door mrra