Geena Lisa over gemis van hartsvriendin Yasmine: “Ik heb jarenlang haar voicemail gebeld, enkel om haar stem te horen”

© ISOPIX

Zondag zal het acht jaar geleden zijn dat zangeres Yasmine uit het leven stapte. Geena Lisa zal om haar boezemvriendin te eren, deze zomer door Vlaanderen trekken met covers van Yasmine. “Een paar jaar geleden had ik het niet gekund om haar liedjes te zingen, maar nu heb ik er echt zin in”, vertelt ze aan Story.

nkdr

“Als ik eraan terugdenk, word ik soms nog heel verdrietig”, vertelt Geena aan Story. “Maar toch probeer ik nu vooral onze mooie herinneringen te koesteren. En door nu op tournee te gaan met haar liedjes, heb ik het gevoel dat ze weer dicht bij mij is. Heel fijn. Ik wil er bovendien voor zorgen dat mensen haar liedjes blijven horen zodat ze haar in gedachten houden.”

Geena Lisa zal niet enkel nummers van Yasmine brengen, maar ook van onder meer Ann Christie. Dat ze de tour samen met Kate Ryan zal ondernemen, maakt het wel makkelijker, want het emotionele aspect had de zangeres toch onderschat, zo zegt ze.

“Na de eerste repetitie barstte ik in tranen uit en dacht ik dat het me niet zou lukken. Maar het helpt dat ik dit met Kate Ryan kan doen. En ik voel dankbaarheid voor het feit dat Yasmine zoveel fijne nummers heeft achtergelaten en dat ik haar nog kan horen. Ik heb trouwens heel lang haar telefoonnummer bijgehouden in mijn gsm. Dan belde ik haar antwoordapparaat, gewoon om haar stem te horen. Maar op een bepaald moment moet je daarmee stoppen en los laten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook