Yvan Mayeur verlengde in volle crisis zitje en 65.000 euro bij Vivaqua

Yvan Mayeur. Foto: ISOPIX

Vier bestuurders bij ­waterintercommunale Vivaqua behouden hun jaarlijkse vergoeding van ruim 65.000 euro bruto. Dat hebben ze op 1 juni beslist op een algemene vergadering. Net op de dag dat het schandaal rond zitpenningen is losgebroken bij de daklozenorganisatie Samusocial. Yvan Mayeur (PS, foto), die op 8 juni naar aanleiding van het schandaal ontslag heeft genomen als burgemeester van Brussel, zat volgens nieuwssite BRUZZ de bewuste vergadering van Vivaqua voor.

Vorig jaar verdienden Mayeur, Brussels gemeenteraadslid Jacques Oberwoits (MR), schepen in Sint-Gillis Cathy Marcus (PS) en gemeenteraadslid voor Anderlecht Oscar Dubru (MR) elk 56.546 euro bruto als lid van de ‘Raad der Zaakvoerders’. Bovenop dat bedrag komen nog de zitpenningen van 714 euro per vergadering als gewoon bestuurslid. De voorzitter, ondervoorzitter en twee gedelegeerd bestuurders krijgen ook nog eens een wagen. Daar is ondervoorzitter Oberwoits niet op ingegaan, stelt BRUZZ.

Of Mayeur zijn vergoeding mag behouden, is nog niet duidelijk. Als hij gemeenteraadslid blijft in Brussel, kan hij voorzitter blijven. Maandag staat het ontslag van Mayeur op de agenda van de Brusselse gemeenteraad.

LEES OOK. Mayeur stapt op na storm van kritiek: alles wat u moet weten over Samusocial

Door wba
AANGERADEN