Energieleverancier Luminus start met eigen technische dienst

Bron © BELGA

Foto: Luminus

Om haar klanten te helpen minder energie te gebruiken, heeft Luminus een technische dienst opgericht die, met als uitvalsbasis Sint-Truiden, in heel Vlaanderen zal instaan voor de installatie en het onderhoud van verwarmingsketels.

Naast grote ondernemingen en bedrijven, kiest Luminus met de technische dienst nu ook voor residentiële klanten en kleine kmo’s. Het bedrijf wil op die manier zorgen voor snelle interventies over gans Vlaanderen om de verwarming van mensen thuis energie-efficiënter te maken. “Als we iets willen doen aan de klimaatopwarming, dan moeten we minder energie gebruiken”, zegt CEO van Luminus, Grégoire Dallemagne.

Om de expertise in energie-efficiëntiediensten te versterken, heeft Luminus daarom verschillende bestaande filialen overgenomen, waaronder de groep Leenen in Sint-Truiden. “We hebben Leenen omgedoopt tot de allereerste Luminus Technische Dienst”, zegt Nicole Stassen, algemeen directeur van Leenen Luminus. “Zo hebben we meteen de vakspecialisten en techniekers die we zoeken.” De Technische Dienst zal verwarmingsketels installeren, onderhouden en depanneren.

Luminus Technische Dienst in Sint-Truiden telt vandaag 22 werknemers, “maar we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s”, aldus Stassen. Na twee jaar wil Leenen Luminus uitbreiden tot 50 werknemers. Ook in Wommelgem lanceert Luminus nog een Technische Dienst en het bekijkt ook mogelijkheden in Oost- en West-Vlaanderen.

Het ontbreken van eigen technici was voor veel mensen nog een drempel om over te stappen naar Luminus.

AANGERADEN
Meest recent