Zwaar incident op Sinksenfoor: twee agenten gewond bij vechtpartij

Bron © eigen berichtgeving, belga
Antwerpen / Borgerhout -

Bij een zwaar incident op de Sinksenfoor in Antwerpen zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee politiemensen gewond geraakt. De agenten wilden tussenbeide komen toen twee jongens werden geviseerd, maar daarop keerde een groep jongeren zich tegen de agenten. Het is al het derde incident in een paar dagen tijd in Antwerpen.

"Twee inspecteurs kwamen tussenbeide en moesten dat ontgelden", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De groep keerde zich tegen de agenten. Een van de inspecteurs viel samen met een agressor op de grond en kreeg twee trappen in het gezicht van een andere jongere. De tweede inspecteur gebruikte pepperspray om de trappende jongere te stoppen, maar hij werd vervolgens aangevallen door nog een derde jongere. Na de gewelddaden zetten ze het op een lopen. Heel wat ploegen deden nazicht naar de verdachten in de buurt, maar dat bleef zonder resultaat. 

Camerabeelden

"Twee collega's raakten gewond. Een inspecteur werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hevig bloedde aan het hoofd en is meerdere dagen arbeidsongeschikt. Zijn collega zal zelf een arts raadplegen. Er zijn camerabeelden beschikbaar. Die worden nu verder geanalyseerd en toegevoegd aan het onderzoek", aldus Bruyns.

Derde incident

 

Ook zaterdag en zondag waren er schermutselingen tussen groepen jongeren en de politie. Zaterdagavond rond 23 uur werden agenten met eieren bekogeld toen ze ter plaatse kwamen voor een verkeersongeval. “Een zestigtal mensen veroorzaakte tumult, waarna enkelingen met eieren naar onze collega’s gooiden”, zegt Bruyns. “Er werden onmiddellijk bemiddelingsteams en mobiele eenheden ter plaatse gestuurd. De rust keerde rond 1 uur terug.”

Zondag raakten twee agenten gewond bij schermutselingen. “Een ploeg van het fietsteam wilde de bestuurder van een gestolen bromfiets controleren. Maar de verdachte, die overigens zonder helm reed, zette het meteen op een lopen. Toen de inspecteurs de achtervolging wilden inzetten, werden ze belaagd door jongeren uit de buurt. Net als de collega’s die bijstand kwamen verlenen.”

LEES OOK. Politievakbond eist actie: “Dit is ontoelaatbaar”

Door vdaa, mtm, jbs
TOP 10 MEEST GELEZEN