Gentse burgemeester Termont tijdlang buiten strijd na hartoperatie

Daniël Termont. Foto: CREDIT: ID/ Lieven Van Assche

Gent -

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) is een tijdlang buiten strijd na een hartoperatie. De man mist daardoor ook de Gentse Feesten. “Ik wil mij daar alvast voor verontschuldigen”, klink het.

De operatie had plaats op maandag 3 juli en is succesvol verlopen. “Doordat enkele aders aan het hart waren aangetast, moesten enkele overbruggingen worden geplaatst. De burgemeester stelt het goed, maar moet nu vanzelfsprekend een tijdlang revalideren met verplichte rust”, zegt Daan Vander Steene, kabinetschef van Termont.

De burgemeester zal deze zomer dus niet aanwezig zijn op allerlei activiteiten, waaronder ook de Gentse feesten. “Ik wil mij daar alvast voor verontschuldigen bij de Gentenaars”, luidt het in een korte reactie van Termont.

Darmkanker

Termont hoopt zo snel mogelijk zijn taken als burgemeester opnieuw te kunnen opnemen, zo laat zijn kabinet nog weten. “Dat betekent: zodra dat kan en mag van de geneesheren die hem begeleiden. Hij bedankt alvast de geneesheren-specialisten en het personeel voor de goeie zorgen”, aldus nog Vander Steene.

De Gentse burgemeester moest twee jaar geleden ook al eens onder het mes om zich te laten behandelen tegen darmkanker. Enkele maanden later meldde Termont opgelucht dat hij genezen verklaard was.

Door jdb
AANGERADEN