Vader onthult de hartverscheurende woorden van zijn vrouw toen ze na de aanslag in Manchester uit haar coma ontwaakte

© rr, BBC

De mama van het jongste slachtoffer van de aanslagen in Manchester lag uiteindelijk meer dan een week in coma. Haar achtjarige dochtertje Saffie Roussos overleefde de gruwelijke aanval met een zelfgemaakte spijkerbom niet. Saffies papa heeft nu in een interview gesproken over de eerste woorden van zijn vrouw, toen ze ontwaakte.

ehu,mrra

© AP

Wat de avond van hun leven had moeten worden, draaide uit op een nachtmerrie voor de familie van de 8-jarige Saffie Roussos uit Leyland. Na het concert van Ariana Grande in de Manchester Arena op 22 mei wilde zij samen met haar zus Ashlee en haar moeder Lisa naar huis. Maar daar zou ze nooit meer aankomen. Toen de bom van moslimextremist Salman Abedi afging, was de chaos compleet.

Saffies mama Lisa (48) en haar zus Ashlee waren zwaargewond en meteen buiten bewustzijn. Ze overleefden de aanslag uiteindelijk wel. Saffie zelf had minder geluk en overleed nog dezelfde dag. Saffies papa Andrew (43) heeft nu op de Britse omroep BBC voor het eerst gesproken over het harde moment waarop hij te horen kreeg dat zijn dochter het niet had gehaald.

Ergste nachtmerrie

“Ik kon het niet vatten. Ik zat daar en staarde naam hem”, beschrijft Roussos het moment dat hij van een politieagent vernam dat Saffie overleden was. “Het was de ergste nachtmerrie. Ik wist niet wat te zeggen, ik wist niet wat te denken.”

Saffies mama Lisa werd meer dan een week in een kunstmatige coma gehouden, maar overleefde de zware aanslag. Alleen moest de ergste klap voor zijn vrouw nog komen: haar oudste dochter Ashlee had de aanslag overleefd, maar haar kleinste meisje Saffie niet. Toen de mama ontwaakte, bleek dat Andrew het haar niet meer hoefde te vertellen. Ze richtte zich tot haar echtgenoot en zei “Saffie is weg, niet?”

Excuses van Ariana Grande

Roussos heeft intussen ook een ontmoeting gehad met de popster Ariana Grande zelf. “Alles wat ze kon zeggen was ‘sorry’. Ik zei haar dat ze zich nergens voor moest excuseren. En dat ze Saffie zo gelukkig maakte met wat ze deed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten