Eurostar lanceert eerste virtual reality-ervaring in de trein

Bron © BELGA

Foto: EPA

Eurostar pakt woensdag uit met “Eurostar Odyssey”, een virtual reality-avontuur dat de reiservaring in de trein naar Londen “indrukwekkend” moet maken. Speciaal ontworpen kijkers worden tijdens de piekperiodes in de zomer uitgedeeld aan gezinnen. Dat meldt Eurostar woensdag.

Terwijl reizigers onder het Kanaal door rijden, kunnen ze voor het eerst de verborgen diepten van de zeebodem ontdekken in een virtuele wereld vol zeedieren, gezonken schatten en mysterieuze schepen, meldt Eurostar.

“Deze unieke ervaring werd gecreëerd om kinderen en jongeren de reis naar Londen in een nieuwe dimensie te laten ontdekken. Het avontuur is beschikbaar in het Nederlands, Engels of Frans op het gratis entertainmentkanaal van Eurostar. Reizigers kunnen inloggen met hun iPhone of Android-apparaat en meteen in de ontdekkingstocht duiken”, zegt Eurostar.

In maart 2016 raakte bekend dat kinderen best niet gebruikmaken van een virtual reality-bril. Sony waarschuwt in de voorwaarden om kinderen onder de 12 jaar niet te laten spelen met de PlayStation VR.

“Eurostar Odyssey is veilig voor kinderen om te gebruiken”, benadrukt de woordvoerder van het bedrijf woensdag. “We raden de jongste reizigers aan om hulp te vragen aan de ouders om op te starten. Reizigers kunnen rechtstreeks van de ervaring genieten op hun smartphones en tablets of via de VR-kijkers, die hier speciaal voor ontworpen zijn. Ze kunnen genieten van het onderwateravontuur vanop hun zitplaats en hoeven dus niet op te staan en door te trein te bewegen.”

AANGERADEN