Belgische mannen en vrouwen kennen tegenstanders in tweede divisie EK tafeltennis voor landenteams

Bron © BELGA

De Belgische mannen (ITTF 29) nemen het op het EK tafeltennis voor landenteams in Luxemburg (13-17 september) in groep G op tegen Hongarije (ITTF 26), Estland (ITTF 56) en Finland (ITTF 58). Dat is het resultaat van de loting die woensdag plaatsvond in het Groothertogdom.

Bij de vrouwen werd België (ITTF 34) ingedeeld in poule F met Servië (ITTF 29), Italië (ITTF 37) en Denemarken (ITTF 60).

Op basis van de resultaten van kwalificatiewedstrijden werden de landen ingedeeld in drie divisies. De zestien beste landen komen in de “Championships Division” terecht, zij strijden voor de medailles. De Belgische mannen en vrouwen werden ondergebracht in de “Challenge Division”, waarin de zeventiende stek het hoogste haalbare is. In elke divisie stoten de groepswinnaars en de runner-ups door naar de kwartfinales voor de plaatsen 1-8 (Championships Division) en 17-24 (Challenge Division). De afvallers spelen plaatsingswedstrijden voor posities 9-16 (Championships Division) en 25-32 (Challenge Division). In de “Standard Division” worden de overgebleven posities vanaf plaats 33 verdeeld.

De wedstrijden worden naar een best-of-five gespeeld. Het precieze programma wordt “de komende dagen” bekendgemaakt.

    Meest recent