Dit wordt de nieuwe eigenaar van de iconische Electrabel-toren

© BELGA

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft een bod uitgebracht op het Brusselse kantoorgebouw van Engie Electrabel. Daarmee is een van de grootste vastgoeddeals in ons land in de maak, zo bericht De Tijd. De operatie levert de verzekeraars Belfius en AG Insurance mogelijk 380 miljoen euro op.

De verzekeraars Belfius Insurance en AG Insurance (een onderdeel van Ageas) zijn de huisbazen van Electrabel en van een aantal zusterbedrijven van Electrabel in de Franse energiereus Engie. In het veertien verdiepingen tellende Engie-gebouw van 75.000 vierkante meter aan de Simon Bolivarlaan in Brussel werken meer dan 2.000 mensen van de elektriciteitsgigant.

Bij Engie valt te horen dat de eigenaars van de gebouwen hebben laten weten dat ze aan een verkoop werken. Engie moest daarop laten weten of het zijn voorkooprecht wil uitoefenen. De energiegroep besliste dat niet te doen, omdat eigen vastgoed al lang geen prioriteit is. Het bedrijf heeft dankzij een langlopend huurcontract voldoende zekerheid dat het nog in de gebouwen kan blijven.

Belfius heeft 60 procent van de torens in handen, AG Insurance de resterende 40 procent.

Aangeboden door onze partners