Nieuwe truc van dievenbendes duikt nu ook op andere plaatsen in Vlaanderen op

Foto: *

Gistel / Jabbeke / Torhout -

Het is vakantie en heel wat mensen zijn op reis. Het moment dus ook voor inbrekers om toe te slaan in onbewoonde huizen. Maar hoe weten ze of iemand thuis is of niet? Nadat de politie van het Vlaams-Brabantse Grimbergen eerder al waarschuwde voor de “truc met de tandenstoker”, duiken er nu ook gevallen op in West-Vlaanderen.

Een tandenstoker tussen de deur. Dat lijkt de nieuwe techniek van inbrekers te zijn. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kreeg de politie al meldingen binnen.

De inbrekers steken de tandenstokers tussen de voor- of achterdeur van woningen waar ze zouden willen toeslaan. Kort nadien gaan ze terug om na te gaan of de tandenstoker nog tussen de deur steekt of niet. Het principe is simpel: als de tandenstoker na een tijdje nog tussen de deur steekt, betekent dat dat de bewoners die deur al een tijdje niet openden en dus wellicht op reis zijn. In dat geval zien de inbrekers hun kans schoon om toe te slaan.

Zowat elke vakantieperiode duikt er wel een nieuwe truc van inbrekers op. Deze keer gaat het dus om de tandenstoker. Het is de lokale politiezone Kouter in West-Vlaanderen die voor het fenomeen waarschuwt via sociale media. “Wij kregen recent een viertal dergelijke meldingen binnen in onze zone”, zegt woordvoerster Annemie Wittesaele.

De politie roept de inwoners dan ook op om extra waakzaam te zijn. “Verwittig ons telkens onmiddellijk als er sprake is van verdachte handelingen”, klinkt het op de Facebook-pagina. “En wie een verdacht voertuig opmerkt, doet er goed aan om het kleur, merk en de nummerplaat te noteren.”

Door tlg
VOOR ABONNEES