Bergkoning Barguil wil volgend jaar voor Franse ploeg koersen

© BELGA

Team Sunweb dreigt Warren Barguil kwijt te spelen. De revelatie van deze Tour de France ligt bij het team van Iwan Spekenbrink volgend jaar wel nog onder contract, maar hij heeft aangegeven dat hij graag weg wil en het liefst naar een Franse of Bretoense ploeg.

hc

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen   Ontdek hier alle etappes

Sinds deze Tour jaagt de hele wereld op de 25-jarige Bretoen die een van de volgende wereldsterren kan worden. Team Sky ziet in hem een opvolger van Froome. Ook Astana meldde zich al nu duidelijk wordt dat Aru voor andere oorden kiest. Team Sunweb snapt dat het moeilijk wordt om Barguil te houden, al moet in dit geval de werkgever akkoord gaan met de afkoopsom die zijn nieuwe baas wil betalen. Op Cofidis na jagen alle Franse ploegen op de verloren zoon. Bij Fortuneo-Oscaro of Vital Concept (de nieuwe ploeg van Jérôme Pineau) kan hij de leider zijn die hij wil zijn en niet langer de luxeknecht, ook al wil hij niet meteen vanaf volgende Tour vol op het klassement mikken.

LEES OOK

Nu in het nieuws