Rauwe koemelk en een schaal vol blauwe M&M’s: deze vreemde verzoeken krijgt de chef-kok van Suikerrock

© Shutterstock/Raf Van Mechelen

Heel wat artiesten hebben een verlanglijstje voor ze naar festivals afzakken. En daar kunnen soms heel opmerkelijke verzoeken bijzitten. Chef Ivan Pintens laat eens op zijn boodschappenlijstje kijken voor Suikerrock in Tienen.

mrra

Meer dan 300 kilogram vlees en vis, 100 kilogram groenten, 200 kilogram aardappelen, rijst of pasta, liters sauzen en 1.500 porties ijs. Die ingrediënten heeft de chef van cateraar ISS zeker nodig voor de tienduizend bezoekers, de tweeduizend vips en de 350 artiesten op Suikerrock. Dat klinkt nog vrij normaal, maar soms komt er al eens een meer exotische vraag.

Rauwe koemelk en een onaangeroerde sushiboot

“Een zanger wilde een schaal met alleen maar blauwe M&M’s”, aldus Pintens, die al vijftien jaar chef is op het festival in Tienen. Ze zelf gaan selecteren, dat deed hij niet. “We hebben dat geregeld met de snoepproducent zelf.”

Maar soms is de oplossing voor de opmerkelijke eisen niet zo gemakkelijk te vinden. “Sommige bands hebben duidelijke voorkeuren voor een bepaald merk sauzen dat je maar heel moeilijk kan vinden in ons land. Als we dat op tijd weten, kunnen we daar nog wel aan geraken, maar soms zijn het lastminute-verzoekjes en dan wordt het moeilijker. Een andere artiest vroeg voor hem en zijn entourage een buffet met verse Italiaanse producten: voor hem zijn we snel naar een Italiaanse delicatessenzaak gereden en die mensen hadden gelukkig alles in huis. We zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om ze op hun wenken te bedienen.”

Soms verzetten ze hemel en aarde, maar zonder resultaat. “Vorig jaar bestelde een groep een grote sushiboot met extra kaviaar, om er vervolgens niet van te eten omdat ze toch geen trek hadden. Maar meestal zijn de commentaren bijzonder positief, en dan is geen moeite te veel.”

Het vreemdste verzoek? “Dat kwam van een band die hier verleden jaar op de affiche stond. Ze vroegen op zondag om verse rauwe koemelk. Dus zijn we in de omgeving bij een boer moeten gaan aanbellen. Die man was eerst wat argwanend, maar heeft ons toch prima geholpen. En de melk heeft gesmaakt, alles was op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten