Slotdag Suikerrock start met kinderprogramma

© vrs

In de Tiense binnenstad is zondag rond 13.30 uur de slotdag van het driedaagse stadsfestival Suikerrock van start gegaan met enkele optredens (Kaatje en Just Like Me! ) voor de allerjongsten. Na Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Matt Simons en Soulsister is het uitkijken naar de headliners Status Quo en Zucchero die het festival vanavond afsluiten. Op een 100-tal tickets na zijn deze optredens uitverkocht.

Het is na 2004 en 2009 al de derde keer dat Status Quo op Suikerrock concerteert, maar het zal ongetwijfeld de laatste keer zijn dat ze in ons land een elektrische show geven. Het concert kadert in hun ‘The Last Night of The Electrics’-toernee. Zanger Francis Rossi is overigens nog het enige overblijvende lid van deze rockband die in 1962 werd opgericht. Gitarist Rick Parfitt die er sinds 1967 deel van uitmaakte, overleed eind vorig jaar. Voor de Italiaanse superster Zucchero - Italiaans voor suiker - is het na 2003 al de tweede passage in de Suikerstad.

Suikerrock heeft er met de optredens van Iggy Pop op vrijdagavond en Los Frequencies en Bazart op zaterdagavond al twee sfeervolle festivaldagen op zitten. Ook in de randanimatie was het telkens op de koppen lopen. Op de gratis dj-stage aan de Veemarkt zijn zondagavond dj’s actief zoals Shizzle Le Sauvage en Double D.

De hulpdiensten hebben volgens organisator Walter Kestens tot dusver weinig werk om handen gehad. “Wegens de felle windstoten hebben we zondagmorgen enkele preventieve maatregelen genomen, maar alles is onder controle”, aldus Kestens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook