Hans was op straat gezet in zijn populaire volkscafé, nu heeft hij beetje verder een nieuwe uitdaging gevonden

Hans Delange en echtgenote Nancy Lancksweerdt zitten vol plannen voor hun nieuwe café ’t Fort. Foto: fmr

Meulebeke / Oostrozebeke -

Hans Delange, die vroeger het bekende café ‘t Beepeetje in Oostrozebeke runde, baat sinds kort ‘t Fort uit. Dat ligt op een boogscheut in de Oostrozebekestraat in Meulebeke. Hij en de klanten hebben het er perfect naar hun zin. “Ik moest die stap al eerder gezet hebben”, zegt hij.

“We hadden al twintig jaar eerder hier onze intrek moeten nemen”, zegt Hans Delange van café ‘t Fort in de Oostrozebekestraat in Meulebeke. “Maar je groeit in een zaak en bouwt daar verder aan.” Dat was het geval met ‘t Beepeetje in de Wielsbekestraat in Oostrozebeke. 27 jaar geleden kocht hij de zaak. “Het was toen een tankstation met een oude garage erbij. Die garage bouwde ik al snel om tot café, ‘t Beepeetje genaamd, naar het merk van brandstoffen die daar toen verkocht werden.”

Fenomeen

‘t Beepeetje werd een fenomeen. De deuren gingen al open om 6 uur ‘s morgens. “Mensen die kwamen tanken, sprongen binnen om een koffie te drinken”, verklaart Hans. De zaak verwierf heel wat bekendheid, ook dankzij de uitbater die een geboren en getogen Ginstenaar is.

Maar een tijdje geleden verkocht hij de site. “De kosten van de steeds strenger wordende mileu-eisen begonnen de pan uit te swingen”, zegt hij. Na de verkoop bleef hij verder ‘t Beepeetje uitbaten. Tot hij na een dispuut op straat stond. “De details daarvan zijn voer voor advocaten, maar ik ging onmiddellijk op zoek naar iets anders.” Zijn oog viel op café ‘t Fort, amper enkele kilometers verderop, maar op Meulebeekse bodem. “Het stond te huur en we kwamen tot een overeenkomst. We fristen de zaak helemaal op en bouwden ook een terras. Het is hier intussen leuk toeven”, toont hij, en de klanten vinden dat alvast ook. “Niet alleen de klanten van ‘t Beepeetje vinden vlot de weg, we zien ook heel wat nieuwe mensen. Veel Meulebekenaars zijn ook blij dat ‘t Fort weer open is. Het is een eeuwenoud pand”, aldus Hans Delange.

Vernieuwingen

Naast het terras plant Hans nog vernieuwingen. “We willen binnenkort hapjes serveren en er wordt ook een biljart geplaatst. Omdat alles zo snel is moeten gaan, kregen we nog niet de kans alle mensen te bedanken die ons gesteund hebben. Dat zullen we goed maken tijdens de officiële opening die er zit aan te komen”, besluit Delange.

Door Frank Meurisse
    VOOR ABONNEES