Midzomer Wambeek opnieuw groot succes

© dhh

© dhh

Midzomer Wambeek lokte afgelopen weekend een massa volk naar het gezellige dorpscentrum. Vrijdag kwam er al een recordaantal mensen opdagen voor het optreden van rapper Boef, maar alles verliep rustig. Strapatzen zette zondag de kers op de taart.

Dieter Hautman

Het was vrijdagavond vooral uitkijken naar het optreden van Boef. De Nederlandse rapper is immens populair bij tieners en kinderen. Vorige week legde hij op het Sfinksfestival nog zijn eigen concert stil omdat er kinderen onder de drukte in de festivaltent bezweken. Voor zijn optreden in Wambeek werden dan ook veiligheidsmaatregelen getroffen. De politie kwam ter plaatse om alles rond de tent in goede banen te leiden, zodat de security zich in de tent om de veiligheid kon bekommeren. Hoewel Boef pas tegen 23 uur zou optreden, stond het publiek al vanaf 21 uur aan te schuiven om een plekje te bemachtigen. Het Antwerpse rapgroepjes Gang The Label was slechts een opwarmertje. Boef stal de show. Het publiek ging uit het dak. Er waren geen noemenswaardige incidenten.

“Het optreden van Boef was een enorm succes”, zegt voorzitter van Midzomer Wambeek Jan Raspoet. “Het was al jaren geleden dat er op vrijdag nog zoveel volk kwam opdagen. De voorbije jaren lokte vrijdagavond steeds minder volk. Vorig jaar kwam er slechts 1.800 man naar onze fuif. Maar deze keer mogen we toch spreken van een dikke 3.000 bezoekers, net zoals in onze hoogdagen.”

Ook zaterdagavond was een groot succes te noemen. BelgianQuoBand, een tribute band van het legendarische Status Quo, liet het oudere publiek al uit zijn dak gaan. Get Ready bracht ondanks de valse noten een pak nostalgie naar Wambeek. De tent ging helemaal los tijdens het optreden van De Romeo's.

De programmatie van vrijdag én zaterdag was een schot in de roos, waardoor Midzomer Wambeek op een recordeditie afstevende.

En dan moest het beste nog komen: zondagmiddag opende het mosselrestaurant de deuren, elk jaar opnieuw goed voor 1.000 kilo mosselen. En in de namiddag zakten duizenden mensen af naar Wambeek voor het straattheater Strapatzen. De straatartiesten moesten de dag voordien de regen trotseren in Sint-Pieters-Leeuw, maar in Wambeek konden de acts onder een zalige zomerzon het publiek overtuigen. De idyllische plekjes zoals de binnentuin van de oude pastorie of een gezellige tuin aan het kerkhof van Wambeek gaven het theater nog een extra toets. Van de grappige acrobaat Barto tot het Nederlandse Wietske Vogels en de Japanse paaldanseres Meriko: de straatartiesten brachten zoals elk jaar een stukje magie naar Wambeek, en het publiek genoot met volle teugen. Dat zorgde wel voor drukke momenten waardoor het soms wringen was om iets van de show te kunnen zien. Een zaak is duidelijk: Midzomer Wambeek was een enorm succes.

Aangeboden door onze partners