Ontdek de nieuwe programma’s van het najaar van Eén

Een spannende psychologische thrillerreeks, de avonturen van de werknemers van een chocoladebedrijfje, een daverende sterrenshow, een zoektocht naar nieuw comedytalent en Arnout Houben in het spoor van avontuurlijke Belgen: dit en nog veel meer kan u dit najaar zien op televisiezender Eén. Een overzicht.

gn

FICTIE

Tabula Rasa : meeslepende, psychologische thriller met Veerle Baetens

In de nieuwe psychologische thriller Tabula rasa is Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd, en de puzzelstukken proberen te leggen van wat er precies gebeurd is. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

Naast veerle Baetens, die mee aan de basis ligt van het idee achter de reeks, verzamelt Tabula rasa een sterrencast met onder andere Stijn Van Opstal, Natali Broods, Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem.

Tytgat Chocolat: Vlaamse romantische komedie en road movie ineen

Vanaf september kunnen Eén-kijkers zeven weken lang genieten van de hartverwarmende nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee.

Vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur

Flikken Rotterdam: het stevigere broertje van Flikken Maastricht

In deze reeks maken we kennis met een nieuw team in een nieuwe stad. Flikken Rotterdam draait om de vier Rotterdamse rechercheurs Stan (Cees Geel), Dries (Mark van Eeuwen), Lieve (Maryam Houssini) en Esther (Maartje van de Wetering) en de nieuwe officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel). Dit doortastende rechercheteam zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt in de havenstad. Maar ze krijgen te maken met een mol in hun midden…

•Flikken Rotterdam: vanaf 26 september elke dinsdag om 21.20 uur op Eén.

Verder worden het eerste seizoen van Salamander en het legendarische Van Vlees en Bloed hernomen. Van internationale fictiereeksen zoals Secrets & Lies, Madame Secretary, The Last Ship, Major Crimes en Midsomer Murders worden nieuwe seizoenen getoond. Daarnaast start een nieuwe detectivereeks Maigret, met Rowan Atkinson in de rol van commissaire Maigret.

FILMS

Elke zaterdagavond worden de kijkers verwend met een film. Eén start de eerste twee zaterdagen van september met films van eigen bodem: Terug naar morgen met Koen De Graeve en Matteo Simoni en Black, een drama over Brusselse straatbendes van “Slimste Mens” Adil el Arbi .

DOCU en REPO

Bargoens: vechten voor je leven en voor aanvaarding

Alain vecht voor zijn poolbasis. Peter moet leven met vreselijke clusterhoofdpijn. Stijn en Sven zitten een zware straf uit in de gevangenis. Ze hebben één ding gemeen: ze vechten. Tegen vooroordelen, tegen zichzelf, tegen een ogenschijnlijk onoverwinnelijke vijand. Ze spreken een taal die niemand begrijpt, of wil begrijpen, maar bovenal zijn ze vast van plan om vooral niet op te geven.

Bargoens is een achtdelige docuserie, een rollercoaster aan levensverhalen.

Vanaf 29 augustus elke dinsdag om 20.35 uur op Eén.

Het Gezin: een blik in het leven van Vlaamse gezinnen in een bijzondere periode

Voor de docureeks Het gezin laten acht Vlaamse gezinnen ons meekijken in hun leven en huis. Het zijn stuk voor stuk gewone families, maar voor elk van hen breekt er een bijzondere periode aan. Zo strijden Danielle en haar puberdochter Noémi samen vol overgave en met humor tegen Noémi’s ongeneeslijke longziekte. Sanne en Tom kijken na een lang traject van vruchtbaarheidsbehandelingen reikhalzend uit naar de geboorte van hun tweeling. En Jef, een 94-jarige ex-koloniale arts, doet er met de steun van zijn jonge dochters alles aan om alleen te kunnen blijven wonen.

Een speciaal ontwikkeld camerasysteem in hun woning en auto legde maandenlang de kleine en grote momenten vast, zonder dat hun dagelijkse leven erdoor beïnvloed werd. Het gezin zit op die manier vol met ontroerende en authentieke beelden, soms absurd en grappig, maar altijd oprecht en respectvol.

•Het gezin: later dit najaar op Eén.

Die Huis: Het Huis verhuist naar Zuid-Afrika

Ergens in Zuid-Afrika ontvangt rasinterviewer Eric Goens opnieuw een interessante landgenoot. Het bekende comfort van Het huis is weg, en Eric en zijn gasten gaan dit keer nog een stap verder. Ze verblijven op een nieuwe plek, betoverend en paradijselijk mooi, maar opnieuw het grote onbekende, zonder reddingsboeien, en nog veel verder weg van de bewoonde wereld. Nieuwe gasten zijn o.a. Kris Peeters, Sabine Hagedoren, Steven Van Herreweghe, Nafi Thiam.

De Helden van Arnout: Vergeten helden, grootse avonturen

© VRT

In zijn nieuwe programma De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van vergeten Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht.

Hij besloot om hen een voor een achterna te reizen, soms eeuwen later, op zoek naar hun verhaal. Zijn leidraad: hun dagboeken en brieven van toen. Hij volgt onder anderen een missionaris die op bezoek ging bij de Plathoofdindianen in de Rocky Mountains. De slag om Moskou maakt hij mee met een soldaat van Napoleon – in de sneeuw en de ijzige kou. Op al zijn avontuurlijke tochten praat hij met passanten, omwonenden en bevoorrechte getuigen.

•De helden van Arnout: vanaf 28 augustus elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Daarnaast: nieuwe seizoenen van Spoed 24/7 in de spoeddienst van UZ Leuven, Buurman, wat doet u nu? (waarin Cath Luyten o.a. Henny Vrienten en Tatjana Simic opzoekt) , Voor hetzelfde Geld, De Vrije Markt en Pano.

ONTSPANNING

Voor de Leeuwen: op zoek naar de nieuwe Urbanus

Een nieuwe generatie humortalent wordt voor de leeuwen gegooid en toont haar kunnen. Uit een grote auditieronde wordt een groep van acht onbekende, muzikale, getalenteerde en vooral grappige mensen gekozen.

Die acht krijgen elke week de opdracht een nieuwe show in elkaar te steken. Sketches, een lied, grappige video’s… alles kan en mag, zolang ze iedereen aan het lachen brengen. Ook de bekende eregast, want die kiest wie hem of haar het hardst heeft doen lachen. Presentator Bart Peeters leidt alles in goede banen.

•Voor de leeuwen: vanaf 7 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Steracteur, Sterrenshow: terugkeer van de populaire zangwedstrijd

© VRT/Frederik Beyens

Steracteur sterartiest komt dit najaar terug op Eén, met Danira Boukhriss en Peter Van de Veire als gastvrouw en –heer. Een nieuwe groep acteurs en actrices durft het aan om het beste van zichzelf te geven in de zangwedstrijd, ten voordele van een zelfgekozen goed doel.

Een deskundige jury geeft in het programma zijn oordeel, maar de kijker heeft de laatste stem en beslist wie de volgende aflevering haalt. Wie treedt in de voetsporen van Stan Van Samang, Free Souffriau en Mathias Sercu?

Verder nieuwe seizoenen van de humoristische sketchenshow Loslopend wild & gevogelte, quizprogramma Twee tot de zesde macht (in een nieuw decor) , de Club, Weg zijn wij en een unieke docu over 30 jaar Clouseau.

© VRT

DAGELIJKS

Thuis

1,3 miljoen fans kunnen hun hartje ophalen aan nieuwe afleveringen van Thuis. Wat is er gebeurd met Waldek die op het einde van vorig seizoen vastgebonden zat op een stoel in een muffe kelder. De eerste weken kennen ook nog een ontvoering, een onverwachte liefde, wraak, en turbulente voorbereidingen op het huwelijk van Tom en Judith. En er laat zelfs iemand het leven… Er is ook plaats voor liefde, geluk en passie in dit nieuwe seizoen.

Verder blijven ook Iedereen Beroemd en Van Gils & Gasten iedere avond op post.

2018: EEN TIPJE VAN DE SLUIER Volgend jaar pakt Eén uit met het langverwachte tweede seizoen van Salamander. Daarin gaat hoofdinspecteur Paul Gerardi (Filip Peeters) op zoek naar samenzweerders in de Afrikaanse diamantmijnen.

Op de man af is een nieuw programma waarin Saartje Vandendriessche iedere week een sportieve uitdaging opneemt tegen een bekende man. Tegen 40 kilometer per uur naar beneden razen op een steile ijspiste, uren door de modder kruipen in een bootcamp, of op 60 meter hoogte een slingerend koord beklimmen…

Na het bijzonder succesvolle Spoed 24/7 brengt Eén de nieuwe docureeks Politie 24/7, die een uniek beeld geeft van de dagelijkse werkelijkheid van de Antwerpse politie. De kijker krijgt de verschillende facetten van de politiewerking te zien, zoals de wijkwerking, het verkeersteam, maar ook de interventieploegen en de mobiele eenheid. Voor het eerst werden er opnames toegestaan in de telecommando kamer (TCK) en bij tussenkomsten van het Snelle Respons Team (SRT).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten