Kevin Borlée raakt allicht fit voor 4x400m op WK atletiek

Foto: BELGA

Kevin Borlée zal waarschijnlijk fit genoeg zijn om zaterdagnamiddag met de Belgian Tornado’s deel te kunnen nemen aan de reeksen van de 4x400 meter op het WK atletiek in Londen.

Kevin Borlée herstelt stilaan van het buikgriepvirus dat hem zondagavond velde en zijn deelname aan de 4x400m dit weekend (zaterdag reeksen, zondag finale) op het WK atletiek onzeker maakte. De Belgische kampioen op de 400 meter was de enige atleet van de Belgische delegatie die getroffen werd door het virus dat een dertigtal atleten uit verschillende landen te pakken heeft gekregen tijdens het WK atletiek.

Woensdag verscheen hij voor het eerst terug op de piste. Donderdag bleek dat hij allicht wel fit zal geraken voor de reeksen van de aflossing. De Belgian Tornados misten in Rio op drie honderdsten een bronzen medaille, hetgeen een bekroning was geweest op hun carrière. In Londen is een medaille opnieuw het doel. De drie broers Borlée (Kevin, Jonathan en Dylan) zullen in hun race vervoegd worden door Robin Vanderbemden. Als Kevin toch niet fit geraakt, zal Julien Watrin lopen.

Door Hans Jacobs in Londen
  • AANGERADEN