Niets kon de reis van hun leven nog vergallen, dacht dit Vlaamse koppel. Tot enkele corrupte agenten daar anders over beslisten

Bron © Het Laatste Nieuws

(themabeeld) Foto: shutterstock

Hove -

Het was dé reis van hun leven, inclusief een geslaagd huwelijksaanzoek. Niets kon hun trip naar Thailand nog verpesten. Dachten ze. Want op de voorlaatste dag werden Maxime Kempeneer en Noël Borgs (allebei 28) door enkele agenten omsingeld en “als criminelen naar het politiekantoor gebracht, zo meldt Het Laatste Nieuws.

“Wat we afgelopen donderdag hebben meegemaakt, was zo degoutant dat we het echt kwijt moeten”, zegt Maxime Kempeneer uit Hove aan Het Laatste Nieuws. “We wilden nog een laatste keer genieten van de kleurrijke straatjes met z’n oneindige geuren en verrukkelijke gerechten toen er plots een lokale agent op een scooter voor Noël stopte. Al snel was hij omsingeld door andere agenten. Ze trokken al onze spullen van ons en gebaarden dat we mee moesten komen. Voor we beseften wat er aan de hand was, sleurden ze ons in een taxi en werden we als criminelen naar het politiebureau geëscorteerd.”

Vanaf dan ging het van kwaad naar erger.

Hun rugzakreis door Thailand was tot dan nochtans zo goed verlopen. Ze hadden fantastische dingen gezien, van wondermooie jungles over paradijselijke eilanden tot prachtige watervallen. Een droom, waaruit de twee op de voorlaatste dag van hun trip zouden ontwaken.

“We werden door zeven agenten in een donkere kamer gepropt”, vervolgt Kempenaar. “Een van hen rukte de ketting die ik van mijn moeder gekregen heb los, waardoor ik begon te huilen. Ze dreigden ons drie dagen in de gevangenis te stoppen. Tenzij we zouden betalen. Een van de agenten keek iets te lang naar mijn lichaam terwijl hij het bedrag (40.000 baht, ofwel ongeveer 1.000 euro, nvdr.) op een papiertje schreef en voor onze neus schoof.”

Het koppel deed verwoede pogingen om de agenten duidelijk te maken dat ze niet zo veel geld hadden. “Een uur lang zetten ze ons onder druk in die zweterige kamer, maar ze konden ons niet breken. Uiteindelijk werden ze het beu en konden ze enkel ons cash geld bemachtigen, zo’n 100 euro. Ik loog ook nog dat de ketting geen echt goud was, waarna ze die gelukkig teruggooiden.”

Het koppel komt zondag terug aan in België en is van plan om een klacht in te dienen. In het reisadvies van Buitenlandse Zaken staat te lezen dat toeristen “relatief” veilig zijn in Thailand. “Al doen er zich regelmatig incidenten voor zoals handtassenroof of kredietkaartenbedrog”. “We werden die dag beroofd op straat”, besluit Kempeneer. “Niet door de arme bevolking, niet door een crimineel, maar door de politie van Bangkok. Het was een verschrikkelijke ervaring, maar we laten onze reis er niet door vergallen. We blijven positief en denken alleen aan alle goede dingen van onze reis. We vertikken het om dit lelijk voorval aan ons hart te laten komen.”

Door mtm