Bij Zenit zijn ze maar voor één man op hun hoede in de Europa League: Cyriel Dessers

Bron © Voetbal International

Foto: VI Images / Tom Bode Multimedia

Woensdagavond krijgt FC Utrecht Zenit Sint-Petersburg over de vloer in de Galgenwaard in de laatste voorronde van de Europa League. Bij de Russen hebben er ze vertrouwen in maar kijken ze vooral naar een Belg.

“Ze hebben een sterk team”, begon verdediger Branislav Ivanovic (ex-Chelsea) zijn uitleg op de persconferentie. “We hebben veel beelden van ze bekeken, maar wij moeten in staat zijn om het bekende Nederlandse voetbal te pareren. Onze overwinningen van de laatste weken hebben ons vertrouwen gegeven. We gaan ons klaarstomen om een goed resultaat te halen.”

“We weten wel dat het moeilijk gaat worden. Zo heeft Utrecht een heel sterke aanval, met iemand als Dessers”, aldus de 33-jarige Rus. Onze landgenoot scoorde in de vorige ronde tijdens het uitduel tegen Lech Poznan en trof tweemaal raak in de seizoensopener tegen ADO Den Haag.

“We hebben respect voor Utrecht. Zeker in uitwedstrijden is het tegen Nederlandse ploegen altijd lastig. Die teams hebben tactisch een heel hoog niveau, maar aan ons de taak om te laten zien dat wij beter zijn”, vulde coach Roberto Mancini aan.

Door vtvn
AANGERADEN
Meest recent