Dakloze die na bomaanslag Manchester als held werd aanbeden opgepakt “omdat hij toen kredietkaarten stal”

© rr

Toen de bom afging in de Manchester Arena na het concert van Ariana Grande, liep Chris Parker niet weg van de explosie. Integendeel, hij snelde meteen naar de slachtoffers en hielp hen. Maar dat is niet het enige wat hij die dag gedaan heeft. Nu moet de man voor de rechter verschijnen, omdat hij die dag verschillende kredietkaarten zou hebben buit gemaakt in de chaos.

mrra

De 33-jarige Chris Parker stond de bedelen bij de concertzaal toen de zelfmoordterrorist zich opblies. Hij werd zelf tegen de grond geslingerd, maar besloot overeind te krabbelen en de slachtoffers binnen te gaan helpen.

“Een echte held”

“Er lagen overal mensen op de grond. Ik zag een klein meisje... Ze had geen benen meer. Ik heb een T-shirt rond haar gewonden en haar gevraagd waar haar ouders waren. Ze zei: mijn papa is aan het werk en mijn mama is daar boven”, vertelde hij destijds aan verschillende lokale kranten. Hij ontfermde zich ook over een ernstig gewonde zestiger. “Ze is in mijn armen gestorven”, klonk het.

Zodra de eerste verhalen van de aanslag in het wereldnieuws terecht kwamen, werd Chris gelauwerd als grote held. Door het wijd verspreidde nieuws van zijn heldendaad kwam de dertiger opnieuw in contact met zijn moeder Jess. Met een crowdfundingsactie probeerden sympathisanten duizenden euro’s in te zamelen om de man een nieuwe thuis te kunnen geven.

Van paniek gebruikgemaakt

Nu blijkt dat de intenties van de man toch niet helemaal zuiver waren. Volgens de Britse televisiezender Sky News verdenkt de politie van Manchester hem van diefstal. De dakloze man zou in alle chaos minstens twee kredietkaarten gestolen hebben van de slachtoffers van de terreuraanslag op 22 mei. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten