Hij mag niet meer bakken op de winkelstraat, maar 'Wafelman' vindt oplossing om de hoek

Pierre Di Nanno diende een aanvraag in voor een wafelkraam net om de hoek. Foto: idh

Halle -

Er lijkt een oplossing in de maak voor het wafelkraam van de Halse wafelman Pierre di Nanno.

Vijf jaar al baat hij tijdens de wintermaanden een wafelkraam uit op de terrasruimte van Park's Café in de Basiliekstraat in Halle. Maar nu de Basiliekstraat werd vernieuwd, besliste het schepencollege om in de winkel-wandelstraten geen ambulante handel meer toe te laten, om de wildgroei aan kraampjes her en der tegen te gaan.

LEES OOK: Massale steun voor populaire wafelverkoper die vergunning kwijt is

Toen Di Nanno zijn vergunning voor dit jaar opnieuw aanvroeg, kreeg hij te horen dat zijn wafelkraam niet langer welkom was. Het leidde tot een storm van reacties op de sociale media van Hallenaren die hun wafelman graag willen houden.

Oplossing

Di Nanno zocht inmiddels in stilte naar een oplossing voor zijn probleem. Die vond hij uiteindelijk gewoon om de hoek, in de Parklaan op nog geen tien meter van zijn vorige standplaats. De Parklaan is geen verkeersvrije winkel-wandelstraat. Daar is ambulante handel wel toegestaan, op voorwaarde dat de verkeersveiligheid niet in het gedrang komt.

De Parklaan werd zopas helemaal vernieuwd als fietsstraat met ook bredere voetpaden aan de aansluiting met de Basiliek-straat. Ideaal voor een wafelkraam en dus diende Pierre Di Nanno donderdagnamiddag een nieuwe aanvraag in.

Het schepencollege buigt zich volgende week vrijdag over de aanvraag, maar de kans is reëel dat op basis van het reglement de man deze keer wel zijn wafelkraam zal mogen plaatsen.

Door idh
    VOOR ABONNEES
    Meest Recent
    Laad meer berichten...