Dit tienermeisje verscheen op alle voorpagina’s na de aanslag tijdens het concert van Ariana Grande, nu doet ze haar verhaal

© BELGAIMAGE

Eve Senior (14) besefte pas tien dagen na de aanslag in Manchester op 22 mei 2017 dat haar foto in alle kranten gestaan had. Het meisje had al die tijd namelijk in het ziekenhuis doorgebracht. Nu vertelt ze voor het eerst wat er door haar hoofd ging toen ze geraakt werd door de granaatscherven van terrorist Salman Abedi.

evg

De moeder van Eve had de tickets voor het optreden van popzangeres Ariana Grande als kerstcadeautje gekocht. Samen met haar twee dochters was ze die bewuste 22 mei dan ook aanwezig toen terrorist Salman Abedi een bom liet ontploffen in de Manchester Arena vlak na het optreden. Eve werd geraakt door verschillende granaatscherven en moest tien dagen in het ziekenhuis herstellen.

Haar haren gekleurd

Toen het meisje na haar ontslag uit het ziekenhuis besefte dat ze op alle voorpagina’s gestaan had, voelde ze zich in eerste instantie vooral beschaamd. Ze kleurde zelfs haar haren zodat mensen haar niet meer zouden herkennen. “Ik wou niet gezien worden als het meisje dat in alle kranten stond. Daarom besloot ik op een gegeven moment om mijn haar te kleuren. Ik heb van nature blond haar en op de foto zie je goed dat er bloed in mijn haar zit. Ik vond het heel moeilijk om daarnaar te kijken, daarom wou ik er ook niet meer mee geassocieerd worden. Maar nu vind ik dat niet meer zo’n issue.”

Verkeerde moment, verkeerde plaats

Omdat ze na het concert nog een lange autorit voor de boeg hadden naar Yorkshire had moeder Natalie beslist om wat vroeger weg te gaan zodat ze vlotter van de parking zouden geraken. Het was deze beslissing die ervoor zorgde dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Toen terrorist Abedi zijn rugzakbom liet ontploffen was de veertienjarige Eve één van zijn vele slachtoffers. 22 mensen kwamen om bij de aanslag, vele andere, onder wie Eve, raakten gewond.

“Alles was zwart”

“Ik herinner me hoe ik heel ver naar voren werd gestuwd na de ontploffing. Alles was zwart, behalve de lichten die achter me aan het flikkeren waren. Ik dacht eerst dat mijn benen in brand stonden, maar het was enkel mijn jeans. Een vrouw kwam naar me toe, trok me recht en zei dat we zo snel mogelijk naar buiten moesten. ”

Muisstil in de foyer

“We liepen over een brug en mijn zus was al buiten, maar mama liep vlak achter me. Toen we aan de trappen kwamen besefte ik dat ik er niet afraakte. Ik gleed dan maar gewoon naar beneden langs de leuning. Pas toen een politieagent me mee naar buiten nam, zag ik al het bloed op mijn benen. Het was aanvankelijk muisstil in de foyer, of zo leek het toch. Het was pas toen we buiten stonden dat mensen begonnen te roepen en schreeuwen.”

Veertien wonden

Eve bleek 14 wonden te hebben van de granaatscherven, vooral aan haar benen. Ze had ook twee sneden in haar schouder, brandwonden en zenuwschade. Ook haar mama had zeven granaatscherfwonden. Haar zus Emilia was gelukkig niet ernstig gewond geraakt.

“Pas toen ik het leger zag en al die politieagenten besefte ik hoe ernstig het was,” vertelt mama Natalie. “Het was erg confronterend om Eve de volgende dag op de voorpagina van elke krant te zien staan.”

Het gezin heeft het de afgelopen maanden erg moeilijk gehad om de gebeurtenissen in de concertzaal te verwerken. Zeker toen er nadien ook nog aanslagen volgden in Londen en Barcelona.

Speciale band

“Wij voelen perfect aan wat de families van slachtoffers nu doormaken. Ik maak mij als moeder zorgen hoe mijn dochters hier psychologisch door getekend zijn. We hebben nog een lange weg te gaan om alles te verwerken. Maar ik ben vooral erg dankbaar dat we dit als familie overleefd hebben. Door deze vreselijke gebeurtenissen zal er altijd een speciale band zijn tussen mijn dochters en ikzelf.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten