Matthias Schoenaerts tafelt met wereldster

Opmerkelijk zijn ze wel, de foto's die Mat­thias Schoenaerts heeft gedeeld op Instagram. Op de beelden is te zien hoe de 39-jarige Vlaamse acteur zit te tafelen met Hollywood-legende Robert De Niro (74). Een tweede foto doet dan weer de geruchtenmolen op volle toeren draaien.

De acteur noemt zijn 'date' met De Niro een “een droom die uitkomt”. Waarom de twee hadden afgesproken is onduidelijk, al lijkt een nieuw, gezamenlijk filmproject de meest berekende gok. Schoenaerts zelf hield het ook bewust vaag in het bijschrift bij de foto: “Something’s cooking... and it smells good. Surprise surprise.” 

Maar vooral zijn opmerking "meer nieuws volgt" bij een tweede foto doet de geruchtenmolen draaien. Daarop is Schoenaerts te zien met Christopher Walken, Sean Penn, Al Pacino en David O'Russel. De mannen waarbij hij zijn inspiratie haalt, zo schrijft hij zelf. De Vlaamse acteur zou nu zijn creatieve gedachten hebben kunnen uitwisselen met deze acteurs. Verder heeft hij ook nog een emotioneel woord over voor de onvoorwaardelijke liefde en raad van zijn recent gestorven moeder.

Eerder werden De Niro en Schoenaerts al aan elkaar gelinkt. In 2013 raakte bekend dat ze samen in de film Candy Store, van regisseur Stephen Gaghan (Syriana), zouden spelen. De opnames zouden het jaar erop starten, maar voorlopig is er van Candy Store geen spoor.

Door bpr, mrra
VOOR ABONNEES