Barry Boubacar Copa vindt nieuwe ploeg na pijnlijk afscheid bij Lokeren

© OHL

Barry Boubacar Copa zet zijn voetbalcarrière voort in 1B. De 37-jarige Ivoriaanse doelman kreeg eind vorig seizoen geen contract meer bij Lokeren en tekent nu contract van twee jaar bij Oud-Heverlee Leuven.

jefi

Copa trainde in de laatste week van augustus al mee met de ploeg van OHL. En daarin maakte hij naar verluidt veel indruk op de staf en zijn medespelers. De ploeg uit 1B besliste dan om de iconische doelman van onder meer Lokeren een contract te geven voor twee seizoen. “Nu zal Copa zijn ervaring en klasse ten dienste stellen van onze club en doorgeven aan onze jonge doelmannen”, schrijven de Leuvenaars op hun website.

Copa kreeg eind vorig jaar geen nieuw contract meer bij Lokeren. Zo kwam er een pijnlijk einde aan een tienjarige samenwerking tussen de Wase ploeg en de doelman waarmee het twee bekerfinales won. De 37-jarige doelman zei na de breuk dat het nog geen tijd was voor zijn voetbalpensioen. Met zijn nieuwe contract zal hij dus nog minstens twee jaar extra breien aan zijn carrière.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten