Vrouw kan haar ogen niet geloven als ze ziet hoe Airbnb-huurders haar appartement hebben achtergelaten

© Facebook

Laurie verhuurde haar appartement in Parijs drie weken lang via Airbnb, zich van geen kwaad bewust. Toen ze de deur van haar appartement weer opende na de drie weken, was ze echter met verstomming geslagen. De huurders hadden het appartement waar ze drie jaar lang aan gewerkt had, net niet afgebroken en van Airbnb moet ze duidelijk ook niet te veel verwachten.

nkdr

Het is een appartementje van amper 13 vierkante meter, maar het is wel het appartement waar de Parijse Laurie drie jaar lang aan renoveerde om het helemaal naar haar zin te maken. Ze verhuurde het ook al jaren geregeld via Airbnb en had er nooit problemen mee gehad. Tot nu.

© Facebook

Drie weken, meer hadden haar laatste gasten niet nodig om het zorgvuldig gerenoveerde appartementje te herschapen tot een vuilnisbelt. Flesjes alcohol lagen overal op de grond, de lakens op het bed waren smerig en op de vloer leek er geen propere tegel meer over. Haar badkamer werd ei zo na gesloopt.

Laurie contacteerde Airbnb, dat zijn verhuurders zou verzekeren voor schade tot 800.000 euro, en bleef maar horen dat ze “contact zouden opnemen”. Nu er al enkele weken verstreken zijn en er nog steeds geen duidelijk signaal kwam van Airbnb, richtte Laurie zich tot de pers via Facebook. De Parisienne heeft ook besloten haar appartement nooit meer te verhuren via Airbnb. “Ik heb die site mijn vertrouwen geschonken. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou meemaken.”

Ondertussen reageerde Airbnb zelf ook op heisa: “We hebben nul tolerantie voor dit soort gedrag, hebben de betrokken gast van Airbnb verwijderd en bieden de host nu de nodige ondersteuning. Er zijn al meer dan 200 miljoen gasten in Airbnb’s verbleven en slechte ervaringen zijn uiterst zeldzaam.”