Brugsche Rugbyclub stelt facelift van zijn infrastructuur voor

Het nieuwe clubhuis zal uitzicht bieden op de twee nog aan te leggen rugbyterreinen. Foto: RR

Brugge -

De Brugsche Rugbyclub trapte zaterdag zijn 15de competitiejaar op gang. Dat gebeurde aan de hand van initiaties, wedstrijden in de verschillende leeftijdscategorieën en een ribbenfestijn als afsluiter.

Ook de toekomstplannen van de club werden uit de doeken gedaan. “Dolores David, schepen van Sport, stak onze club een hart onder de riem. Daarna stelden de architecten van Net architectuur uit Gent de nieuwe infrastructuur voor”, vertelden Bert Van Belle en Maithé Franco.

Energieneutraal

“Het clubhuis komt in de Gulden Kamer, met uitzicht op de twee nog aan te leggen rugbyterreinen en het frisbeeterrein. Het gebouw is quasi energieneutraal, met heel veel aandacht voor duurzaamheid en voor zuinigheid. Er komen twee kleedkamers met douches, toiletten, bergruimte en een cafetaria die volledig rolstoeltoegankelijk zal zijn.”

“De Brugsche Rugbyclub is bouwheer en staat in voor de realisatie. De financiering gebeurt door de rugbyclub en de stad Brugge.”

“Ook andere sportverenigingen, in de eerste plaats de frisbeeclub, zullen gebruik kunnen maken van de nieuwe accommodatie en de faciliteiten”, aldus nog Bert Van belle en Maithé Franco.

Door bel
AANGERADEN