Ongeveer 2.000 Belgen in rampgebied, Thomas Cook/Neckermann verhuist klanten in Florida

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Brussel -

Reisorganisator Thomas Cook/Neckermann gaat Belgische klanten die zich in Florida bevinden, overbrengen naar hotels die zich verder weg van het pad van orkaan Irma bevinden. De orkaan gaat vermoedelijk zaterdagavond aan land in de Amerikaanse staat.

Nu de storm verder koers zet naar Cuba en Florida, heeft de reisorganisator klanten die deze week nog moeten vertrekken naar deze bestemmingen gecontacteerd om hen aan te raden hun reis kosteloos uit te stellen of te annuleren, zo luidt het in een mededeling.

Op Cuba verblijven de Belgische klanten in een zone waar de klanten in hun hotels mogen blijven. Daar zijn medewerkers van Thomas Cook ter plaatse die de klanten voortdurend op de hoogte houden en begeleiden.

Voorlopig heeft Thomas Cook nog geen melding gekregen van afgelaste vluchten richting Caraïben. Thomas Cook/Neckermann kreeg een tiental spontane annulaties voor afreizen naar de Caraïben. Naar schatting 1,2 miljoen mensen op de Caraïben zijn al getroffen door de verwoestende orkaan.

Orkaan Irma heeft de Dominicaanse Republiek ondertussen verlaten. “Gezien het oog van de storm zich noordelijk verplaatste, valt de impact beter mee dan voorspeld”, klinkt het. “Onze medewerkers ter plaatse waren verdeeld over de verschillende hotels tijdens de orkaan en nemen nu poolshoogte van eventuele schade en staan de klanten met vragen graag te woord. Er is op dit moment geen indicatie van structurele schade in de hotels waar onze Belgische gasten verblijven.”

2.000 Belgen in het gebied

In het gebied dat momenteel is getroffen door de orkaan Irma, zijn ongeveer tweeduizend Belgen geregistreerd, al is het moeilijk om een precies beeld te krijgen van de eigenlijke Belgische aanwezigheid. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

“Voorlopig zijn er geen aanwijzingen over Belgische slachtoffers, maar het is uiteraard nog te vroeg om uitsluitsel te geven”, zegt de minister.

Ons land heeft nog geen officiële vraag om hulp gekregen van de betrokken landen.

AANGERADEN