Premier Michel haalt uit naar socialistische spoorbond: “Vakbond gijzelt pendelaars”­­­

© Photo News

Premier Charles Michel is niet te spreken over de staking die de socialistische spoorbond heeft aangekondigd voor 10 oktober. Indien de actie er komt, dan “gijzelt” de vakbond “de pendelaars”, stelde de premier vrijdag na afloop van de ministerraad.

Eerder riep de socialistische vakbond al op tot staking bij het spoor en Bpost op 10 oktober. Dinsdag volgde een oproep voor een staking op 10 oktober in alle Waalse lokale administraties, politie- en hulpverleningszones en publieke instellingen.

Daarbij komen ook nog stakingen in de telecomsector, net als bij enkele sluizen. “In de andere diensten zijn we het nog aan het bekijken”, zegt ACOD-woordvoerder Chris Camps. “De komende dagen worden de leden gehoord en dan wordt de knoop doorgehakt.”

De nieuwe stakingsoproep geldt voor alle federale en Vlaamse overheidsdiensten. Volgens de vakbond is het regeringsbeleid gericht op de afbouw van de openbare diensten in ons land. “En dat zullen wij nooit aanvaarden”, aldus Gino Hoppe, algemeen secretaris bij ACOD Overheidsdiensten.

“Als dat zo is, dan betreur ik de situatie”, aldus premier Michel, die het had over een “instrumentalisering”. “Ik weet ook niet waarom ze staken. Ze hebben nog geen contact met ons opgenomen”.

(belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws