Financiële meevaller voor Genk: “9 miljoen euro extra voor transfer van twee jaar geleden”

Foto: EPA

KRC Genk deed in het verleden een gouden zaak met Sergej Milinkovic-Savic. De Limburgers haalden de Servische middenvelder in de zomer van 2014 voor amper één miljoen euro, maar verkochten hem een jaar later al voor negen miljoen euro aan SS Lazio. Dat bedrag kan nu, twee jaar na datum, prompt verdubbeld worden.

Het Italiaanse La Gazetta dello Sport meldt dat de Italiaanse club gebruik gaat maken van een opvallende clausule. Genk dwong destijds een percentage van maar liefst 50% af op een eventuele doorverkoop. Milinkovic-Savic ontpopte zich tot een sterkhouder bij de Romeinse ploeg en werd deze zomer zelfs geciteerd bij Juventus. Een toekomstige toptransfer lijkt dan ook niet onmogelijk en Lazio wil daar ten volle van profiteren.

En daar was dus aan gedacht in de verkoopsovereenkomst. Lazio kan het percentage laten vallen als het negen miljoen euro betaalt aan Genk, een verdubbeling van de originele transfersom. Die wil het nu op tafel leggen, een mooie financiële bonus voor de Limburgers.

Door rahe
AANGERADEN