Deze bizarre tegengoal kost coach van Benteke al na vier speeldagen de kop

Bron © PlaySports
Crystal Palace heeft zijn coach Frank de Boer al na vier speeldagen op straat gezet. Dat maakte de Engelse club maandagmiddag zelf bekend. De Nederlandse coach werd deze zomer nog maar aangetrokken door de club uit Londen, maar na vier nederlagen, nul gemaakte goals en zeven tegengoals grijpt het ongeruste bestuur in...

Crystal Palace verloor afgelopen weekend met 1-0 bij Burnley, na deze bizarre goal. Lee Chung-Young speelde zijn 100ste wedstrijd in de Premier League, maar ging in de derde minuut (!) gruwelijk in de fout... Chris Wood bedankte en scoorde de winning goal. Na vier speeldagen staat Crystal Palace gedeeld laatste met nul punten, genoeg reden voor het bestuur om in te grijpen.

Coach Frank de Boer, deze zomer nog met veel bombarie binnengehaald, werd na 77 dagen al bedankt voor bewezen diensten. De Engelse ex-bondscoach Roy Hodgson zou De Boer opvolgen. Hij wordt de zevende coach in zes jaar bij Crystal Palace, dat vorig jaar maar net de degradatie kon vermijden.

Crystal Palace verloor in de competitie de thuiswedstrijden tegen Huddersfield (0-3) en Swansea City (0-2), en de uitduels met Liverpool (1-0) en Burnley (1-0). Palace kwam bovendien in de vier duels nog niet tot scoren. Alleen in de tweede ronde van de League Cup rekende het, niet zonder moeite, af met tweedeklasser Ipswich Town (2-1). Nooit eerder werd een trainer in de hoogste Engelse voetbalklasse zo snel ontslagen als de Boer.

 

  • Meest recent