Zara introduceert zelfscanners in zijn winkels

Foto: Shutterstock

Je kende ze al van in het warenhuis, maar nu pakt ook Zara uit met zelfscanners in zijn winkels. Eerder kondigde de Spaanse winkelketen aan dat 2017 het jaar van de verandering zou gaan worden en dat het het shoppingproces helemaal zou gaan omgooien. Zo werden onlangs ook al touch screens aangebracht in de paskamers.

Niet enkel voor de laatste mode, ook voor de laatste technologische snufjes moet je tegenwoordig in de Zara zijn. De kledingketen introduceerde in zijn Britse en Spaanse winkels al enkele technologische innovaties. Zo werden in de paskamers touch screens geïnstalleerd zodat je het hokje niet meer uithoeft om een andere maat aan te vragen. En nu gaat het nog een stapje verder.

In onder meer de vestiging in de bekende Londense winkelstraat Oxford Street werden de eerste zelfscanners in gebruik genomen. Het systeem werkt zoals je dat kent van uit de supermakt, al is er één belangrijk verschil. In plaats van dat je alle items apart moet inscannen, scant het in één keer alle items in je mandje. Zo vermijd je dat je een kledingstuk vergeet in te scannen én het daarop volgende schaamrood op de wangen als het alarm vervolgens afgaat. 

 

Door flb