Zeldzaam: prins Albert van Monaco openhartig over zijn moeder Grace Kelly

© PN

De 59-jarige prins Albert van Monaco heeft in het Amerikaanse televisieprogramma ‘In Depth with Graham Bensinger’ gepraat over de dood van zijn moeder, prinses Grace. Nooit eerder was hij zo openhartig over zijn leven en dat van de familie na het tragische auto-ongeluk in 1982.

vwh

De prins beschrijft het verlies als traumatisch, in het bijzonder voor zijn zus Stéphanie omdat ze op het moment van het ongeluk naast haar mama zat. Ze was toen zeventien. “Het heeft heel lang geduurd voor ze dit te boven is gekomen. Het was erg pijnlijk. Pas na jaren heeft ze kun plaatsen wat er gebeurde”, zegt de prins. “Het deed vooral veel pijn omdat ze in dezelfde wagen als mama zat, maar haar niet kon bevrijden en haar leven redden. Dit zou iedereen als traumatisch ervaren”, voegt hij eraan toe.

Nooit meer dezelfde

De royal gaat verder in op het leed dat het ongeluk veroorzaakte in de familie. “Mijn vader (Rainier III, die in 2005 overleed) was enorm aangedaan. Erna is hij nooit meer dezelfde geworden. Prins Albert, die zijn mama en zus na het ongeluk ging bezoeken in het ziekenhuis, zegt ook hoe hij zichzelf op dat moment voelde en wat hij deed om het te verwerken.

“Ik ging naar hen toe met het idee dat het accident niet zo erg was en alles goed zou komen, maar die uren in het ziekenhuis waren spannend en emotioneel. Het was pas laat op de avond dat duidelijk werd dat het er heel slecht uitzag”, klinkt het. De prins heeft naar eigen zeggen veel steun en liefde gehad van zijn vrienden en familieleden om het overlijden te verwerken.

Beroerte

Grace Kelly kreeg in 1982 vermoedelijk een beroerte in haar wagen toen ze naar huis reed. De wagen stortte neer in de ravijn. Grace Kelly overleed een dag later aan haar verwondingen. Prinses Stéphanie liep verschillende breuken op en kon daardoor niet op de begrafenis van haar moeder aanwezig zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook