CLUBNIEUWS. Vanderhaeghe rekent plots op Lombaerts “als echte steunpilaar”

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Heel wat clubs moesten even bekomen van de bewogen zesde speeldag. Bij KV Oostende werd Nicolas Lombaerts in ere hersteld nadat hij wekenlang werd gepasseerd maar coach Yves Vanderhaeghe rekent er nu plots op “dat hij een echte steunpilaar wordt”.

Vanderhaeghe rekent nu op Lombaerts als echte steunpilaar

Op Mechelen mocht Nicolas Lombaerts nog eens starten bij KV Oostende. De verdediger leek eind augustus nog te vertrekken, maar werd zondag in ere hersteld. Na de wedstrijd kreeg hij complimenten van zijn coach. “Ik vind dat Nicolas een heel goede match heeft gespeeld”, aldus Vanderhaeghe. “Vorige week onderging Nicolas een nieuwe fysieke proef en die was goed. Wij rekenen erop dat hij een echte steunpilaar wordt.” (jve)

Gentse beloften verpletteren Oostende

Met drie goals in amper tien minuten zette Roman Yaremchuk de belofteploeg van AA Gent op rozen tegen Oostende. Jong Gent – aangevuld met negen jonge krachten uit de A-kern – wervelde voor rust en verpletterde de bezoekers met combinatievoetbal. Na de pauze kon Ozkan dankzij een afgeweken bal de eerredder scoren. In de slotfase bediende Yaremchuk nog invaller Aelterman, die de 5-1-eindstand vastlegde. (ssg)

Extra training bij Antwerp voor handvol spelers

Een uitgebreide kern werkte gisteravond een lange trainingssessie af. In de voormiddag had al een handvol spelers een extra programma afgewerkt om het gebrek aan ritme te compenseren. De geblesseerden, zoals Obbi Oulare , werkten een individueel programma af en blijven verzorging krijgen. (stdr)

Verzorging voor Pocognoli

De Rouches die tegen Charleroi startten, kregen een recuperatietraining, de rest werkte een gewone training af. Sa en Goreux combineerden verzorging van hun blessures met een individuele training. Sebastien Pocognoli, die tegen Charleroi gekwetst uitviel, werd behandeld. Vandaag hebben de spelers hun vrije dag. (bfa)

Lardot fluit Limburgse derby

De derby wordt zaterdag geleid door Jonathan Lardot. De match op STVV is de eerste van RC Genk sinds de bewogen Genk-Anderlecht van 18 september 2016, die Lardot fluit. Hij gaf toen zowel Pozuelo als Colley rood. Bondsprocureur Marc Rubens vordert een boete van 2.000 euro voor RC Genk. De match delegate rapporteerde dat tijdens de thuismatch tegen KV Mechelen projectielen gegooid werden door supporters. (mg)

Kagelmacher één à twee weken out

Kagelmacher blesseerde zich vrijdag op de laatste training bij KV Kortrijk voor de match tegen Zulte Waregem aan de quadriceps. Gisteren onderging de Uruguayaan enkele scans. Op de eerste scan werd duidelijk dat er sprake is van een spierscheur. Hij is dan ook één a twee weken buiten strijd. (gca)

Door vml
AANGERADEN
Meest recent