Politie reageert op vechtpartij waarbij schepen betrokken is

Foto: rr

Boom -

De politie van de zone Rupel heeft gereageerd op het interview met de Boomse schepen Dany Bosteels. In onze krant deed hij uit de doeken hoe hij zaterdag zwaar werd aangepakt door een groep jongeren. De schepen klaagde vooral over het politieoptreden.

In het artikel, dat dinsdag in de krant verscheen, stond te lezen dat de schepen tot drie keer toe bijstand had gevraagd aan de politie. “Precies zes minuten en 47 seconden na de eerste melding was onze ploeg ter plaatse. In een eerste melding was er sprake van een conflictsituatie, in een tweede melding was er sprake van geweld en werd er met zwaailicht en sirene ter plaatse gereden. Eenmaal ter plaatse was er geen sprake meer van geweld. Bij de aankomst van onze ploeg waren alleen schepen Bosteels, zijn zoon, echtgenote en een 41-jarige betrokken buurtbewoner aanwezig”, klinkt het bij politiezone Rupel.

“De inspecteurs hebben van de feiten en vaststellingen een proces-verbaal opgesteld en reeds zondag werden beide partijen al verhoord. Het aanvankelijke PV is ondertussen reeds overgemaakt aan de procureur. Het verdere onderzoek zal gebeuren door een recherchedienst onder leiding van het parket.”

De schepen stelde in zijn interview ook dat er dezelfde dag nog andere incidenten zijn geweest. “Dat kan niet concreet gestaafd worden. De politie kreeg geen enkele melding of oproep hieromtrent en de politieploegen konden enkele vaststellen dat het rustig was in Boom.”

De politie benadrukt dat de inspecteurs hun werk in alle objectiviteit hebben verricht. “Onze mensen hebben zeer professioneel en op een kwaliteitsvolle wijze hun opdracht uitgevoerd. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar het onderzoek dat zal volgen naar aanleiding van de klacht die meneer Bosteels bij het Comité P zal indienen.”

  • VOOR ABONNEES