Verwarde automobilist vuurt in het wilde weg op voorbijgangers in Diksmuide

Foto: Photonews

Diksmuide -

Opschudding in Diksmuide dinsdagochtend. Een 24-jarige man uit Diksmuide vuurde vanuit zijn wagen op voorbijrijdende fietsers en wagens. De politie kon hem uiteindelijk klemrijden. Niemand raakte gewond.

Fietsers en automobilisten in de Woumenweg werden omstreeks 8 uur opgeschrikt toen een bestuurder vanuit zijn wagen met een vuurwapen willekeurig op voorbijrijdende wagens en fietsers schoot. “Een 24-jarige man uit Diksmuide reed wild rond richting Woumen. Vanuit zijn auto schoot hij met zijn luchtdrukpistool”, schetst Johan Geeraert, korpschef van de politiezone Polder, de situatie. Gelukkig vielen er geen slachtoffers. Een auto van een passant werd licht beschadigd.

Getuigen verwittigden de politie, die op dat ogenblik volop bezig was met het regelen van het verkeer in de omgeving van een school in Diksmuide. De agenten zetten onmiddellijk de achtervolging op de man in. Via de Eikhofstraat en een nabijgelegen wijk keerde hij terug richting Diksmuide. In het centrum van Diksmuide kreeg hij plots te maken met hindernissen omdat daar volop werken aan de gang waren.

Psychiatrisch verleden

In de IJzerlaan, ter hoogte van de Vaartstraat, kon de politie hem klemrijden. De man werd opgepakt. Het parket beslist wat er met hem gebeurt. De man had na zijn arrestatie geen verklaring voor zijn daden. De Diksmuidenaar is bij de politie geen onbekende. Hij pleegde al meerdere criminele feiten. De man heeft ook een psychiatrisch verleden.

Door bfr
    VOOR ABONNEES