Dit koppel dacht dé manier te hebben om geld in te zamelen voor hun trouwfeest. Liep dat even fout

Bron © The Sun

Foto: GoFundMe

Een Brits koppel dat dacht een geniale manier gevonden te hebben om geld in te zamelen voor hun huwelijksfeest, heeft het deksel op de neus gekregen. Ze openden een crowdfundingpagina met als doel 6.000 pond inzamelen voor hun Italiaanse droomhuwelijk, maar de reacties lieten niet lang op zich wachten.

Hannah Louise Miell en Jack Dudley dachten dé manier gevonden te hebben om aan geld te geraken voor hun droomhuwelijk. Op 8 september zetten ze een crowdfundingactie op poten met als doel 6.000 pond, omgerekend zo’n 6.700 euro. De twee wilden trouwen in Ravello, een idyllisch Italiaans dorpje, maar daar hadden ze uiteraard geld voor nodig.

“Geef alsjeblieft wat je kunt”, begon hun smeekbede. “Jullie steun betekent zoveel voor ons en zal echt het verschil maken. We hopen dat we onze dromen zo kunnen waarmaken en dat we onze familie de ervaring van hun leven mogen bezorgen.”

Je zou haast gaan denken dat het een inzamelactie betrof voor een terminaal ziek kindje of om honger de wereld uit te helpen. En we zijn duidelijk niet de enigen die die bedenking maakten.

(lees verder onder het screenshot)

Dit koppel dacht dé manier te hebben om geld in te zamelen voor hun trouwfeest. Liep dat even fout
Foto: GoFundMe

“Is dit een grap?”, reageerde iemand. “En die miljoenen anderen die graag gewoon hun huur zouden kunnen betalen en hun rekening willen betalen?”

“Spaar toch gewoon, zoals normale mensen”, zei iemand anders. “Dit is echt walgelijk. Miljoenen mensen moeten het met niks stellen.”

Nadat er meer dan 500 verontwaardigde reacties onder de pagina waren beland, besloten Hannah en Jack dan toch hun nauwelijks vier dagen oude crowdfunding offline te halen. Pittig detail: ze hadden in die vier dagen nog maar 55 pond (zo’n 61 euro) ingezameld. Een droomhuwelijk in Ravello zit er voorlopig dus niet in, maar het lesje in bescheidenheid kregen ze gelukkig wél succesvol bij elkaar.

LEES OOK. Ook in ons land kreeg een blogster onlangs de volle laag toen ze aan haar Facebookvrienden 5.000 euro vroeg om een droomreis te kunnen maken.

Door ehu