Pop-up padel plezier aan sportpark Bergenmeers

Of het in Destelbergen zo'n vaart loopt, weten we niet, maar padel kan best spektakel opleveren Foto: if

Destelbergen - Destelbergen staat al lang op de sportieve kaart, maar kijk: padel - die mix van tennis en squash - die hebben we nog niet gehad. Daar komt nu verandering in, want vanaf 6 oktober tot eind maart volgend jaar kan u de hipste sporttrend beoefenen op twee pop-upterreinen aan sporthal Bergenmeers. TC Racso en het gemeentebestuur zetten hun schouders onder het initiatief. Schepen van Sport Elsie Sierens (Open VLD) is enthousiast: "Het is heuglijk nieuws dat we dit in deze formule aan onze inwoners kunnen aanbieden, we zijn er best trots op", klinkt het.

Praktisch zal een deel van het voetbalveld aan het Jeugd- en Gemeenschapscentrum ter beschikking gesteld worden voor de inplanting van de terreinen. Die zullen aan de kant van de Kerkham opgesteld worden. Alle inwoners van Destelbergen-Heusden kunnen kennismaken met de nieuwe sport en de faciltiteiten zijn voor de inwoners aan dezelfde voorwaarden gekoppeld als voor leden van tennisclub Racso. Het is de bedoeling dat er dubbelspel gespeeld wordt, voor een duur van telkens anderhalf uur. Een terrein reserveren kost 30 euro, inclusief het materiaal. Reserveren kan via secretariaat@racso.be, maar ook de sportdienst helpt u graag verder op 09 218 72 00 of sport@destelbergen.be. Het eerste terrein is beschikbaar in anderhalfuursessies, te tellen vanaf 8 uur 's morgens tot 23 uur ' s avonds, het tweede vanaf 8.30 uur, volgens hetzelfde principe en tot 22 uur 's avonds. Racso plant ook initiatielessen met ervaren trainers, daarover leest u meer op hun website. 

De officiële opening met demonstratiewedstrijd is voorzien op vrijdag 6 oktober 2017 om 19.30 uur. Benieuwd of onze lokale politici zich ook in de arena wagen voor een flinke mep. Mocht u zich nog afvragen hoe een nieuwe sport wordt uitgevonden: bij padel ging het om een Mexicaan die in 1969 een tennisveld wilde aanleggen, maar over onvoldoende plaats beschikte. Hij moest noodgedwongen op een kleiner terrein aan de slag, en zo was er een nieuwe tennisvariant geboren. Of hoe toeval soms in een klein hoekje zit. 

 

 

 

 

Door Geert Herman
VOOR ABONNEES