Man haalt uit naar hulpverleners: “Ik snij je in stukken”

Foto: ss

Kortrijk -

“Ik ga je in stukken snijden en in de diepvries steken.” Dat zei een man met psychische problemen vorig jaar aan de telefoon tegen een hulpverlener van het OCMW Kortrijk.

De vijftiger Marat S. riskeert een jaar cel omdat hij gedurende zeven maanden twee vrouwelijke werknemers van het OCMW belaagde en doodsbedreigingen uitte. In het voorjaar van vorig jaar kreeg S. een depressie. De relatie met zijn vrouw en vier kinderen leed eronder. Hulpverleners boden hulp aan, maar na enige tijd nam de man ze dat niet in dank af. Hij gaf ze de schuld dat zijn echtgenote hem wilde verlaten en begon eerst de brugfiguur en daarna de buurtwerker te belagen en te bedreigen. De situatie binnen het gezin escaleerde volledig. S. sloeg zijn echtgenote en verbood zijn kinderen om naar school te gaan. Uiteindelijk kwamen de vrouw en de kinderen terecht in het opvangtehuis van het OCMW.

“Dat maakte hem nog meer razend. Hij stormde te pas en te onpas binnen op mijn werk. Ik had zogezegd zijn kinderen ontvoerd”, aldus de buurtwerker. Beide hulpverleners stelden ze burgerlijke partij en vragen een schadevergoeding van 500 euro.

De man ontkent. De rechter wees de man op de ernst van de feiten. “Het is niet omdat jij je slecht voelt, dat je mensen die je proberen te helpen, zo moet behandelen. Ze doen ook maar hun werk.” Vonnis op 11 oktober.

Door eva
    VOOR ABONNEES