Populair YouTube-koppel dat grappen uithaalde met hun kinderen veroordeeld voor nalatigheid

Bron © Baltimore Sun

Foto: Facebook/DaddyOFive

Een man en een vrouw die op YouTube video’s plaatste van grappen die ze uithaalden met hun vijf kinderen, zijn veroordeeld voor nalatigheid. In de filmpjes is onder meer te zien hoe het koppel de kroost fysiek aanpakt en speelgoed kapotmaakt.

Michael en Heather Martin plaatsen op het populaire YouTube-kanaal ‘DaddyOFive’ video’s met grappen die ze uithaalden met hun kinderen. Maar niet alle ‘grappen’ werden even goed ontvangen. Zo is er in één van de filmpjes te zien hoe Heather inkt op de vloer van het jongste kind spuit, waarna de ouders beginnen te schreeuwen: “Wat de fuck heb je gedaan?” Wanneer het jongetje begint te huilen,beginnen de ouders te lachen en zeggen dat het een grap was. “We hebben je te pakken”, klinkt het .

Op het kanaal, dat meer dan 750.000 volgers had, verschenen ook video’s waarin te zien is hoe Michael één van zijn zonen tegen een boekenkast duwt, hem een bloedneus geeft en hem beveelt zijn zusje te slaan als grap. Op andere beelden is te zien hoe de ouders een spelcomputer slopen en twee van de vijf kinderen uitschelden.

Onderzoek

Dergelijke video’s leverden de Martins bakken met kritiek op. Kijkers schakelden zelfs de politie in voor kindermishandeling. Daarop startte de autoriteiten van Frederick County, in de Amerikaanse staat Maryland, een onderzoek naar het echtpaar.

Uiteindelijk spitste het onderzoek zich toe op twee van de vijf kinderen. Volgens een neuropsycholoog liepen de 10-jarige Cody en 11-jarige Emma “aantoonbare en aanzienlijke psychische schade op”, zegt openbaar aanklager Lindy Angel.

Nalatigheid

Deze week werd het koppel veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar wegens nalatigheid. Volgens de advocaat was het echtpaar echter niet opzettelijk nalatig. Heather en Michael hebben bovendien geleerd “om voorzichtig om te springen met kinderen en sociale media”.

Naar aanleiding van het tumult van de video’s verloren Michael en Heather eerder al de voogdij over de twee kinderen. Ze mogen geen contact hebben met het jongetje en het meisje, tenzij een rechter daar toestemming voor geeft.

Door rrln
    VOOR ABONNEES