18-jarige die burgemeester Moeskroen vermoordde, deed dat aan graf van zijn vader

Foto: *

Het wordt steeds duidelijker dat de moord op de burgemeester van Moeskroen uit wraak is gebeurd. Volgens de Waalse krantengroep SudPresse vermoordde Nathan D. burgemeester Alfred Gadenne aan het graf van zijn vader. Hij vond dat het de schuld van de burgervader was dat zijn vader uit het leven was gestapt. Na zijn daad trachtte de jongen het leven van de burgemeester nog te redden.

Maandagavond werd burgemeester Alfred Gadenne (71) op het kerkhof van Luingne, een deelgemeente van Moeskroen vermoord. De achttienjarige Nathan D. sneed de burgemeester de keel over. Volgens informatie van Sud Presse stond de jongeman maandagavond de burgemeester op het kerkhof op te wachten. Iedereen in Moeskroen weet immers dat de burgemeester elke ochtend en avond zelf het kerkhof opent en weer sluit.

Iets fout aan vaders graf

Nathan D. zou de burgemeester verteld hebben dat er iets fout was aan het graf van zijn vader. Die pleegde twee jaar geleden zelfmoord. Hij kon het niet verkroppen dat de gemeente zijn contract bij de dienst bevolking niet verlengde. De man was tijdelijk door de federale overheid gedetacheerd naar Moeskroen om er te helpen bij het invoeren van de elektronische identiteitskaarten. Daarna stuurde Moeskroen hem terug naar de federale overheid.

Toen de burgemeester en Nathan D. maandagavond aan het graf aankwam, zou Nathan D. de burgemeester de keel hebben overgesneden met een breekmes.

LEES OOK: “Je hoeft je niet te haasten”, zei hij. “Hij is toch dood” (+)

Nog volgens informatie van Sud Presse zou de jongen meteen na zijn daad al geprobeerd hebben het leven van de burgemeester toch te redden en hebben gepoogd de bloedende hals te stelpen. Pas toen hij zag alle hulp te laat kwam, belde Nathan D. de hulpdiensten met e boodschap dat er iemand was neergestoken op het kerkhof.

Door pom
    VOOR ABONNEES