Twee mensen geslagen en bedreigd met pistool bij brutale overval op nachtwinkel

Uitbater Nooristani raamt dat de overvallers voor minstens 5.000 euro aan geld, sigaretten en kredietkaarten hebben gestolen. Foto: pdv

Oudenaarde -

Nachtwinkel La Vita E Bella in de Louise-Mariekaai aan de Schelde in Oudenaarde is in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen. De uitbater en een vriend die toevallig aanwezig was, werden geslagen en met een pistool bedreigd.

“Het was huiveringwekkend”, getuigt Nooristani, die sinds drie jaar de nachtwinkel La Vita E Bella in de Louise-Mariekaai runt. De uitbater, die afkomstig is van Afghanistan en al zeventien jaar in België woont, is bijzonder onder de indruk van de gewapende overval. “Het was iets na middernacht toen twee kerels mijn winkel binnenstormden. Ze waren gemaskerd en zwaaiden met een pistool. Ik keek samen met een vriend op televisie naar het voetbal. Zonder dat we het goed beseften, stonden de twee overvallers achter de toonbank en werden we zwaar geslagen en met het pistool bedreigd. Het was onmogelijk uit te maken of het om een echt vuurwapen ging. Op zo'n ogenblik vrees je sowieso voor je leven.”

De overvallers graaiden het geld uit de kassa, grabbelden zoveel mogelijk sigaretten als ze konden en namen ook een aantal kredietkaarten mee. “Ze hebben voor minstens 5.000 euro gestolen”, raamt Nooristani. “Maar ze gingen ook echt heel brutaal te werk en richtten heel wat materiële schade aan. Het glas in de inkomdeur werd aan diggelen geslagen en ook het glas van een etalage aan de toonbank werd vernield. Ondanks het geweld en de bedreigingen, kon ik toch één van de overvallers vastgrijpen. De andere overvaller was verrast en liep daarop naar buiten, maar hij kwam terug. Uiteindelijk konden ze op de vlucht slaan. Ik verwittigde meteen de politie, maar van de overvallers was geen spoor meer. De daders spraken Arabisch en de politie vermoedt dat het om Marokkanen gaat die in de omgeving van Ronse verblijven. De brandweer van Oudenaarde kwam helpen om de inkomdeur met een houten paneel weer dicht te maken.”

Verwondingen

Zowel de uitbater als zijn vriend werd na het verhoor door de politie naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. “We hebben beiden verwondingen aan het hoofd, armen en benen”, zegt de uitbater. “Het is de eerste keer dat ik slachtoffer van een overval werd. Dit zal wellicht nog lang nazinderen. Ik ben bang en durf voorlopig niet alleen in de winkel staan. Maar dan nog, want zelfs de aanwezigheid van een vriend schrikt blijkbaar niet af om toch een overval te plegen.”

Door Paul Darragas
    VOOR ABONNEES
    Laad meer berichten...