Verdachte ontvoering Maëlys (9) stond niet eens op gastenlijst van huwelijksfeest waar meisje verdween

De hoop om het 9-jarige meisje Maëlys De Araujo nog levend terug te vinden is klein geworden. Dat zegt de Franse politie die nu al ruim twee weken onafgebroken zoekt. De hoofdverdachte, een ex-militair, geeft intussen geen krimp.

“Hij heeft stalen zenuwen”, zegt de politie over Nordahl L. (34). De bewijslast tegen de man stapelt zich op, maar hij geeft geen krimp en blijft alleen maar herhalen dat hij onschuldig isen niet weet waar het meisje is.

Nu blijkt dat de man niet eens op de lijst met genodigden stond voor het huwelijksfeest.

Nordahl L. kende de bruidegom. Toch stond hij niet op de lijst met 180 genodigden. Hij mocht wel naar de wijnreceptie komen na de kerkdienst. Daar nodigde de bruidegom hem uit om ook ’s avonds ook langs te komen. Voor het dessertbuffet en het dansfeest.

Maëlys en haar ouders waren wel uitgenodigd op het feest in de polyvalente zaal van Pont-de-Beauvoisin, in de regio rond Grenoble.

Op de receptie ’s middags raakte de militair aan de praat met de mama van Maëlys en haar dochter. Hij toonde hen foto’s van zijn hond.

Ouders blijven hopen

Ver na middernacht werden de kinderen te slapen gelegd in een apart zaaltje, zodat de volwassenen verder konden feesten. Maar toen een van de ouders ging kijken of alle stil was, bleek Maëlys verdwenen.

Daarop werd het feest stilgelegd en begon een grote zoekactie. Intussen speurden politie, brandweer, militairen en civiele bescherming al twee weken naar het meisje. Alle bossen zijn uitgekamd, grotten zijn doorzocht door speleologen, in waterlopen en meren is gezocht door duikers en met boten die uitgerust zijn met sonar. Allemaal zonder resultaat.

Twee weken na haar verdwijning beseft ook Fabien Rajon, advocaat van de ouders van het meisje, dat de kans om haar levend terug te vinden met de dag kleiner wordt. “De ouders beseffen dat uiteraard ook wel. Maar ze blijven hopen. En ze hopen vooral op antwoorden op al hun vragen”, klinkt het. Maar die kan voorlopig alleen de hoofdverdachte, die door de politie wordt beschouwd als de dader, geven. En die zwijgt.

De mama van Maëlys zegt nu dat ze hem onmiddellijk nadat gebleken was dat haar dochter ontvoerd werd, als hoofdverdachte zag. Omdat ze hem niet vertrouwde.

Carwash

Donderdag is gebleken dat Nordahl de dag na de verdwijning van Maëlys zijn auto grondig heeft gepoetst in een lokale carwash. Meer een uur heeft het geduurd voor de Audi A3 proper was, zo is gebleken uit beelden die gemaakt zijn door de bewakingscamera’s. De speurders hebben de beelden in beslag genomen.

Door tg
    VOOR ABONNEES