Onwaarschijnlijke diefstal bij kranenbedrijf: dieven aan de haal met drie kranen van 100 (!) ton

Foto: rr

Zelzate -

Bij het Zelzaatse kranenbedrijf Michielsens hebben dieven een onwaarschijnlijk indrukwekkende buit gemaakt. Ze gingen er aan de haal met drie kranen van elk 100 ton. Een kraan werd later teruggevonden. De eigenaar, die zelfs helikopters inzette om zijn gestolen voertuigen terug te vinden, looft een beloning van 25.000 euro uit. Per kraan.

Hoe de dieven, die in de nacht van woensdag op donderdag toeslagen, het hebben klaargespeeld, is niet duidelijk. Vast staat wel dat het wellicht om een bende gaat die heel erg goed wist waarmee ze bezig was. Ze slaagden er niet alleen in om de kranen open te breken, maar ook om ze te starten en om het track&trace-systeem te verwijderen.

Onwaarschijnlijke diefstal bij kranenbedrijf: dieven aan de haal met drie kranen van 100 (!) ton
Foto: rr

Beloning

Eén kraan werd enkele kilometers verderop aangetroffen, maar van de twee andere is er geen spoor. De eigenaar van het bedrijf zette meteen twee helikopters in om de kranen op te sporen. Hij had namelijk een tip gekregen dat de voertuigen in de richting van Frankrijk waren gereden. Ook de federale politie van Gent zette een helikopter in.

Voorlopig leverde de zoektocht niets op. De eigenaar looft nu een beloning van 25.000 euro uit per kraan. Hoeveel de kranen zelf waard zijn, is niet duidelijk, maar de schade loopt in de honderdduizenden euro.

Door mco, stl