Twitter blijft op 140 tekens

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Microblogsite Twitter houdt dan toch vast aan de beperking van een tweet tot 140 karakters. “We denken dat het echt belangrijk is deze lengte te behouden”, zei Twitter-topman en medeoprichter Jack Dorsey aan het Duitse persagentschap DPA in de marge van de technologiebeurs dmexco in Keulen. Dorsey had enige tijd geleden nog met het idee gespeeld om tweets langer te maken, opdat gebruikers zich zo beter kunnen uitdrukken.

Aangezien Twitter oorspronkelijk opgebouwd was op basis van sms-berichtjes, zijn tweets beperkt tot 140 karakters. Van de in totaal 160 tekens van een sms, waren 20 voorbehouden voor de technische gegevens van de provider. Twitter gebruikte die voor onder andere de @-gebruikersnamen.

De microblogsite telt ongeveer 330 miljoen actieve gebruikers. De afgelopen jaren is bericht over overnamegesprekken met onder andere Disney. Op de dmexco-beurs zei Dorsey voor het eerst, dat de onderhandelingen door Twitter zelf zijn stopgezet.

Dorsey wil Twitter meer op de actualiteit richten. Volgens hem moet de microblog de plaats worden waar mensen het snelst ervaren wat er in de wereld gebeurt.

    VOOR ABONNEES
    Laad meer berichten...